Fængsling for vold mod Papes forlovede testes af Højesteret

Slovakisk advokat kæmper videre - vil have underkendt landsrets beslutning om varetægtsfængsling.
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Foto: Henning Bagger/Scanpix
AF RITZAU

Landets øverste dommere skal studere detaljer i sagen om vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede i maj.

En slovakisk mand, som i juli fik 40 dages fængsel for at have slået Josue Vasquez, har fået en ekstraordinær tilladelse til at få testet et element i forløbet i Højesteret.

Det er Østre Landsrets beslutning om at forlænge varetægtsfængslingen af slovakken den 20. juni, som nu indbringes for Højesteret.

Dommerne skal afgøre, om det var rimeligt af landsretten at udstrække fængslingen på et tidspunkt, da slovakken allerede havde været bag tremmer i mere end en måned.

Tilladelsen til at kære afgørelsen er givet af Procesbevillingsnævnet.

Det var en nat i maj, at Josue Vasquez blev slået af slovakken under en episode ved beværtningen LA Bar i København.

Udlændingen er til daglig advokat og arbejder i Polen. Han var i Danmark for at følge VM i ishockey, men stødte under en bytur altså sammen med justitsministerens forlovede.

Frihedsberøvelsen skete med henvisning til udlændingeloven. Landsretten mente 20. juni, at slovakken udgjorde en så alvorlig trussel for grundlæggende samfundsinteresser, at fortsat indespærring var på sin plads. 

Et par uger senere - 6. juli - faldt dommen i straffesagen. Resultatet blev 40 dages fængsel og udvisning af Danmark i seks år. Altså havde han siddet inde 10 dage for længe.

Københavns Byret fandt ikke bevis for, at et knytnæveslag mod Josue Vasquez var motiveret af homofobi. Vasquez havde ellers forklaret, at slovakken ledsagede slaget med bemærkningen "I don't like homos".

Den dømte har anket straffens længde til Østre Landsret.

Straks efter episoden ved LA Bar 17. maj valgte statsministeren at kommentere sagen offentligt. Lars Løkke Rasmussen (V) konstaterede, at Papes kæreste var blevet udsat for en hadforbrydelse. Dette var der imidlertid ikke bevis for, viste det sig, da byretten afsagde dom.

Dømt advokat anker dom for vold mod Papes forlovede

Medie: Slovakisk skatteadvokat vil anke udvisningsdom

Erbil Kaya tager over i sagen om vold mod Papes kæreste  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også