Landsret godkender konkursdekret over Christian Harlang

Advokat Christian Harlang må se sagen mod ham fortsætte, efter at Østre Landsret har godkendt konkursdekret.
AF RITZAU

Konkurssagen mod advokat Christian Harlang fortsætter. Østre Landsret har fredag stadfæstet en afgørelse fra Sø- og Handelsretten.

Såvel Harlang personligt som hans advokatanpartsselskab er taget under konkursbehandling. Det skyldes en fordring fra en fond på godt fire millioner kroner.

Afgørelsen betyder, at han ikke vil kunne fortsætte med sine sager, har Christian Harlang selv tidligere sagt.

Konkursen skyldes en af de klagesager, der er blevet rejst mod Christian Harlang for at kræve store honorarer for unødvendigt og værdiløst arbejde.

Det Dansk Franske Dampskibsselskabs Understøttelsesfond af 1950 skal ifølge en dom afsagt af Københavns Byret således have tilbagebetalt godt fire millioner kroner.

Fra 2008 til 2012 fik advokaten millionbeløbet for arbejde, som ifølge byretten ikke havde nogen værdi.

Blandt andet anlagde han i fondens navn tre retssager uden at have noget mandat fra fondens bestyrelse, sagde byretten i sommeren 2016. Denne opførsel har i øvrigt også udløst en disciplinær bøde fra Advokatnævnet på 100.000 kroner.

Harlang raser

Harlang har anket byrettens dom til Østre Landsret, men fonden er nervøs for ikke at få sine penge og har derfor indgivet begæringen om konkursbehandling.

Dette er altså fredag også blevet godkendt af Østre Landsret. Her siger dommerne, at fondens fordring på baggrund af byrettens dom godt kan danne grundlag for konkursdekret.

Harlang har blandt andet hævdet, at hans menneskerettigheder er blevet tilsidesat af skifteretten i Sø- og Handelsretten. Men landsretten siger, at han har haft mulighed for at komme til orde og at redegøre for, hvorfor byrettens dom efter hans mening er fejlagtig.

For nylig sagde advokaten til finans.dk, at der er tale om "et magtovergreb foretaget af embedsværket".

Advokatnævnet har i øvrigt pålagt Christian Harlang en række bøder, han ikke har betalt, fordi sagerne er indbragt for domstolene.

/ritzau/

Velhaver ville forære formuen til sindslidende – men millionerne endte i Christian Harlangs lommer

Advokatnævnet får nye beføjelser: Bøder på over en halv million og betinget frakendelse af beskikkelse 

Harlangs utrættelige krig mod systemet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også