AdvokatWatch

Gruppesøgsmål mod DR godkendt

Advokatfirma har fået fri proces til et gruppesøgsmål mod DR og staten vedrørende tilbagebetaling af licensmoms fra de sidste 10 år.

Foto: /Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen

Advokatfirmaet DLA Piper har fået godkendt et gruppesøgsmål mod DR og Skatteministeriet, hvor sagsøgerne får fri proces. Det oplyser firmaet til erhvervsmediet Finans.

Sidste august fremsatte foreningen Kræv Licensmoms Tilbage, der er repræsenteret af DLA Piper, et krav mod DR om at få tilbagebetalt tre års licensmoms. Måneden efter blev det fulgt op af en stævning med krav gældende fra 2007. Tidligere har Civilstyrelsen tildelt fri proces i sagen, men kun for en enkelt sag og kun indtil spørgsmålet om gruppesøgsmålet blev afgjort.

Med en årlig licensmoms på omkring 500 kr. årligt per husstand kan tilbagebetalingen dermed teoretisk antage et tocifret milliardbeløb.

DLA Piper, hvis eventuelle gevinst vil afhænge af beløbets størrelse, plæderer for, at flest muligt tilmelder sig søgsmålet. Ikke blot for at have muligheden for selv at få flest muligt penge, men fordi det omhandler principielle og fundamentale spørgsmål i samfundet, forklarer advokat Peter Lunau Larsen til Finans.

"Der er ingen risiko, kun muligheder," siger han til mediet og understreger, at det er vigtigt at tilmelde sig søgsmålet, hvis man ikke vil risikere helt at miste muligheden for at få penge.

Ifølge advokaten har nogle hundrede aktuelt tilmeldt sig gruppesøgsmålet. De står dog ikke lige foran at få en momscheck retur. DLA Piper vil have sagen forelagt for EU-domstolen, før en eventuel sag gennemføres, hvilket kan tage flere år.

Denne artikel er leveret af AdvokatWatchs søstermedie MediaWatch

Nyt smæk til advokat: Harlang tog 196.000 kr. for meget i salær 

Kammeradvokaten skal undersøge sag om vennetjenester i Rigspolitiet  

Advokat forsvarer DR i avis: Har selv mediemastodonten som kunde  

Advokat har hevet TV 2 i retten for programmer om samværssager 

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier