Fremtrædende LGBT-advokat dør efter at have sat ild til sig selv

Advokaten David Buckel, en fremtrædende frontkæmper for homoseksuelles rettigheder, dør efter at have sat ild til sig selv i protest mod forureningen af kloden.
David Buckel, her under en retssag i 2006, vandt markante sager for bøsser og lesbiskes rettigheder. I weekenden satte han ild til sig selv i protest mod forureningen af kloden | Foto: Ritzau Scanpix/Jose F. Moreno
David Buckel, her under en retssag i 2006, vandt markante sager for bøsser og lesbiskes rettigheder. I weekenden satte han ild til sig selv i protest mod forureningen af kloden | Foto: Ritzau Scanpix/Jose F. Moreno

Den amerikanske advokat David S. Buckel, der har vundet en stribe væsentlige sager for homoseksuelles rettigheder, er omkommet efter at have sat ild til sig selv, skriver flere medier.

Ifølge New York Times blev den 60-årige Buckels lig fundet i en park i Brooklyn i New York. Buckel efterlod et brev og havde også skrevet mails til flere medier, hvor han opfordrer folk til at leve mindre selvisk og passe bedre på planeten.

"Forurening hærger vores planet og spyr ubeboelighed ud gennem luften, jorden, vandet og vejret," skrev han i en e-mail til New York Times.

"De fleste mennesker på kloden ånder nu luft, der er gjort usund af fossile brændstoffer, og mange dør tidligt af den årsag. Min tidlige død, forårsaget af fossile brændstoffer, afspejler, hvad vi gør ved os selv," skrev Buckel.

Vandt markante sejre

Buckel var i en årrække ægteskabsrådgiver i organisationen Lambda Legal, der kæmper for lesbiskes, bøssers, biseksuelles og transkønnedes rettigheder. Her vandt han en stribe markante sejre, blandt andet repræsenterede han en homoseksuel mand, der sagsøgte sit tidligere gymnasium i Wisconsin for ikke at gribe ind over for homofobisk mobning og med sin sejr fik etableret, at skoler har ansvaret for at forhindre chikane.

Buckel var også advokat i en sag, hvor en sherif i Nebraska blev dømt for ikke at beskytte den transkønnede mand Brandon Teena, der blev myrdet i 1993. I 1999 blev der lavet en film over sagen med titlen ”Boys Don’t Cry”. Skuespilleren Hilary Swank vandt en Oscar for sin rolle som Teena.

Bech-Bruun undersøger sag om inhabilitet i Københavns Kommune

Tiltale: Domsmand ville bestikke sig til magt under retssag

Modstandere om anklager i Atea-sagen: En fair og dygtig mand  

Kammeradvokaten vil tjene penge, mens advokaterne sover: Lancerer digitalt værktøj på nye markeder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også