AdvokatWatch

Anklager i Atea-sag til angreb: "Det her er korrupte embedsmænd, som træffer usaglige beslutninger"

Under er retsmøde i weekenden gjorde anklager Jørn Thostrup det klart, at Atea-sagen handler om klokkeklar bestikkelse af embedsmænd, der har ladet sig korrumpere af dyre rejser og resaturantbesøg.

"De tiltalte fra Atea gik langt for at holde sig gode venner med Region Sjælland og for at øge selskabets omsætning, men de gik også for langt," siger anklager Jørn Thostrup. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

På et retsmøde søndag i den såkaldte Atea-sag lød der meget klar tale fra anklager Jørn Thostrup, der mener fire tidligere chefer i it-leverandøren Atea gik langt over stregen i forsøget på at pleje forholdet til storkunden Region Sjælland.

"Det her er korrupte embedsmænd, som træffer usaglige beslutninger til fordel for dem, som yder bestikkelse," sagde Jørn Thostrup.

Det skriver Børsen.

Thostrup forsøger at overbevise dommerne om, at fire tidligere chefer i it-kæmpen Atea i en årrække stod bag systematisk bestikkelse af ledende ansatte hos selskabets storkunde Region Sjælland. Tre tidligere it-chefer fra regionen er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af dyre udlandsrejser og restaurantbesøg fra Atea.

Luksushoteller og dyre middage

Centralt i sagen er en konto hos Atea, som ifølge anklagemyndigheden reelt rummede Region Sjællands penge, men som Atea-folk brugte til at arrangere rejser og restaurantbesøg for regionens indkøbere, med det formål at regionen skulle vælge Atea ved IT-indkøb. Kontoen var bl.a. med til at finansiere en rejse til Dubai i 2014 med luksushoteller, dyre middage og billetter til et Formel 1-løb, der kostede ca. 80.000 kr. for hver af de deltagende.

"De tiltalte fra Atea gik langt for at holde sig gode venner med Region Sjælland og for at øge selskabets omsætning, men de gik også for langt. Målet har helliget midlet. De har misbrugt en bonuskonto, som tilhørte Region Sjælland. De brugte regionens egne penge til at bestikke de offentligt ansatte," sagde anklager Jørn Thostrup ifølge Børsen på retsmødet.

Anklager affejer forsvarets argumenter i stor bestikkelsessag 

Anklager i Atea-sag: De kunne ikke stå for fristelsen 

Tidligere regnskabschef i Registrering Danmark: "Det var noget skrammel"  

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier