AdvokatWatch

Tidligere regnskabschef i Registrering Danmark: "Det var noget skrammel"

Onsdag var den tidligere regnskabschef i Registrering Danmark på plads i Københavns Byret for at vidne i Schlüter-sagen. Han kunne berette, at likviditeten i selskabet ikke var for god.

Susanne Fryland beordrede sin tidligere regnskabschef i Registrering Danmark til at udstede fakturaer, hvis der manglede penge til løn. | Foto: Tegning af Rasmus Sand Høyer

"Det var noget skrammel. Der var ikke så meget likviditet, at det gjorde noget."

Sådan lød det ifølge Berlingske Business onsdag fra den tidligere regnskabschef i Registrering Danmark, Claus Nielsen, da specialanklager Malene Stage Christensen spurgte til virksomhedens likviditet i de fem år, Claus Nielsen var ansat.

Claus Nielsen var indkaldt som vidne i sagen om advokaterne Johan Schlüter, Susanne Fryland og Lars Halgreen, som er tiltalt i en af de mest omfattende svindelsager i den danske advokatbranche nogensinde.

Den tidligere regnskabschef var ansat i Registrering Danmark i fem år frem til 2015 og refererede til Susanne Fryland, som foruden at være direktør i Registrering Danmark også var partner i advokatfirmaet Johan Schlüter.

Claus Nielsen fortalte i Københavns Byret, at han indimellem gjorde Susanne Fryland opmærksom på den ringe økonomiske situation, for eksempel når der skulle udbetales løn. Han fik besked på at løse likviditetsproblemet ved at udstede faktura til for eksempel CAB, hvis penge Registrering Danmark administrerede.

Det var ifølge Claus Nielsen forretningsområder uden for kerneforretningen, der tømte pengekassen i Registrering Danmark.

Sagen fortsætter i næste uge.

Tidligere regnskabschef peger pilen på tiltalt direktør i Schlüter-sagen

Obama og Dubais kronprins skulle skaffe advokat millionlån i Nykredit 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier