AdvokatWatch

Producentforeningen har indgået forlig med revisor i Johan Schlüter-sag

I al stilfærdighed er der indgået et forlig mellem Producentforeningen og revisionsselskab, der stod for revisionen af regnskaber for rettighedsorganisationer. Det kom frem i Københavns Byret onsdag.

Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Producentforeningen har indgået et forlig med revisionsselskabet JS Revision i kølvandet på den såkaldte Johan Schlüter-sag. Det kom frem under onsdagens retsmøde i Københavns Byret.

Her var Henrik Ladewig, partner i JS Revision, indkaldt som vidne. Selskabet var revisor for de to rettighedsorganisationer CAB og Filmret, som ifølge sagens anklageskrift er blevet snydt for over 100 mio. kr. af de to tidligere partnere i Johan Schlüter Advokatfirma, Susanne Fryland og Johan Schlüter selv. Susanne Fryland var desuden direktør i selskabet Registrering Danmark, der stod for håndteringen af rettighedsmidler, som er sagens kerne.

Tilbage i 2015, da sagen kom frem, varslede Producentforeningen et krav mod JS Revision for ikke at have hejst et advarselsflag og påpeget uregelmæssighederne før udfærdigelsen af regnskabet for 2014.

Det varslede krav er dog ikke længere på bordet. I retten i dag fortalte Henrik Ladewig således, at der er indgået et forlig i sagen. Det vides ikke, hvornår forliget er indgået, eller hvad forliget indeholder. Henrik Ladewig fortalte, at en del af forliget netop består i at holde de detaljer fortrolige.

Det var JS Revisions bekymringer, der i 2014 fik sagen om producenternes manglende rettighedskroner til at rulle. Efter at være gjort bekendt med uregelmæssighederne iværksatte Producentforeningen en analyse af pengestrømmene i advokatselskabets forvaltning af rettighedsmidlerne. Det førte til, at Producentforeningen overtog håndteringen selv og selskabet Registrering Danmark for 3 kr. Samtidig meldte Producentforeningen sagen til politiet, hvilket igen første til, at de to partnere i Johan Schlüter Advokatfirma, Lars Halgreen og Johan Schlüter, politianmeldte den tredje partner, Susanne Fryland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier