Pernille Bigaard skal rydde op i skandaleramt medicinalfirma

Skifteretten i Esbjerg har sat den rutinerede insolvensadvokat Pernille Bigaard fra Plesner til at rydde op i det skandaleramte medicinalfirma Europharma.
Pernille Bigaard, Plesner | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Pernille Bigaard, Plesner | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Plesners rutinerede insolvensadvokat Pernille Bigaard er indsat som kurator i boet efter medicinalfirmaet Europharma, som blev erklæret konkurs i februar.

Det skriver JydskeVestkysten.

I første omgang var Europharmas egen bestyrelsesformand, advokat Jørgen Makholm, ellers udpeget som kurator, men der blev ifølge avisen sået tvivl om Esbjergadvokatens habilitet, og derfor har Skifteretten i Esbjerg udpeget en ekstra kurator i skikkelse af Pernille Bigaard.

To af konkursboets store kreditorer, Amgros og Skat, ville ellers have Jørgen Makholm helt væk fra sagen, da det kom frem efter konkursen, at formanden angiveligt har tætte private forbindelser til Europharmas ejer Torben Hvingelby Pedersen.

"Det er ikke kun et spørgsmål om at sikre kreditorernes ønske, men også om at sikre, at tingene foregår på en pæn og ordentlig måde - også udadtil," siger funktionschef i Skifteretten, Christian Notlevsen, til JydskeVestkysten.

Ifølge retsbogen fra skifteretsmødet skal Jørgen Makholm primært stå for salget af Europharmas varelager, mens Pernille Bigaard skal kontrollere ledelsesansvar og eventuelle omstødelige dispositioner.

En repræsentant fra Kammeradvokaten deltog også ved mødet i Esbjerg, og i en mail til JydskeVestkysten skriver Kammeradvokaten, at Jørgen Makholm efter deres opfattelse er inhabil i sagen. Men Christian Notlevsen holder fast i sin beslutning om både at have Makholm og Bigaard på sagen. 

"... når jeg indsætter Pernille Bigaard som medkurator, så har man hende som sikkerhedsventil, hvis der skulle opstå tvivl. Så det er ikke en sag, jeg ligger søvnløs over om natten," siger Christian Notlevsen til JydskeVestkysten.

Europharma, som fremstiller og sælger parallelimporterede lægemidler og medicin, omsatte for 800 millioner kroner årligt, inden selskabet gik konkurs i februar. Det skete, efter en række skandalesager, blandt andet med fratagelse af medicinal-tilladelser af Lægemiddelstyrelsen og udskiftning af topledelsen.  

Kammeradvokaten skal undersøge sag om vennetjenester i Rigspolitiet 

Tidligere toppolitiker vred sig, da han blev grillet i Schlüter-sagen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også