AdvokatWatch

Her er anklager og forsvarer i retsopgøret mod Peter Madsen

Anklager Jakob Buch-Jepsen og forsvarer Betina Hald Engmark indtager hovedrollerne i retsopgøret mod Peter Madsen. Sagen er indledt torsdag i Københavns Byret foran et hav af journalister fra ind- og udland. 

Advokat Betina Hald Engmark forsvarer Peter Madsen i den såkaldte ubådssag. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Anklageren

Den 42-årige specialanklager Jakob Buch-Jepsen har fået til opgave at fælde Peter Madsen. 

Gennem anklagerens 16 år i anklagemyndigheden er det blevet til mange hundrede sager. Måske overstiger tallet også 1000.

Eksempelvis har den erfarne anklager optrådt i flere terrorsager, herunder sagen mod Said Mansour - også kendt som "Boghandleren fra Brønshøj". 

Det var også Buch-Jepsen, der sidste år sørgede for, at en ledende Bandidos-rocker blev idømt fængsel på livstid for at have likvideret tre unge, der lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg.

Når straffesagen mod Peter Madsen kører torsdag, er målet det samme: Fængsel på livstid.

Jakob Buch-Jepsen, der bor i Malmø med sin svenske hustru og parrets tre børn, er kendt for sin ordentlighed og grundighed, men også for at gå hårdt til tiltalte i straffesager.

Jakob Buch-Jepsens opgave er at bevise, at Peter Madsen er skyldig i de rejste tiltaler. Det skal blandt andet 37 vidner hjælpe med.

Den ekstremt profilerede drabssag mod Peter Madsen bliver samtidig Jakob Buch-Jepsens sidste. Fra 1. maj skifter han spor og bliver advokat.

Foto: Sarah Christine Nørgaard
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Jakob Buch-Jespsen

Forsvareren

Som forsvarer for den drabstiltalte ubådskaptajn er advokat Betina Hald Engmark blevet kendt i den brede offentlighed. 

Arbejdet som forsvarsadvokat er forholdsvist nyt for Betina Hald Engmark. Indtil 2016 arbejdede hun som senioranklager hos Nordsjællands Politi.

Her specialiserede hun sig i sager om økonomisk kriminalitet, og dermed har hun ikke megen erfaring fra sager om personfarlige forbrydelser. 

Ubådssagen er således også hendes første drabssag som forsvarer.

"Rent arbejdsmæssigt betyder det, at den kræver mere tid. Rent menneskeligt tror jeg, at jeg lukker en klap ned. Det her er mit arbejde, og jeg vil for alt i verden gøre mit arbejde så godt som muligt for min klient," har advokaten tidligere sagt.

Advokat Niels Henrik Kromann, der arbejder sammen med Hald Engmark, beskriver hende som utrolig viljestærk og med evner til at blive en ny stjerneadvokat.

Betina Hald Engmark har sit eget advokatfirma, Blinkenberg og Engmark Strafferetsadvokater. Hun har tidligere forklaret, at det var Peter Madsen, der valgte hende til at forsvare sig.

Anklager fjernet fra stor hashsag: Nu skal den gå om

Anklager stopper i Københavns Politi og går til Koch/Christensen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier