AdvokatWatch

Advokater: Terrortiltalt holder belgisk retssystem for nar

Den terrortiltalte Salah Abdeslam kritiseres af advokater for ikke at møde op til sin retssag i Belgien.

Den belgiske advokat Sven Mary repræsenterer sin klient, den terrormistænkte Salah Abdeslam, som selv er udeblevet. Foto: Dirk Waem, Pool Photo via AP

Den terrortiltalte Salah Abdeslam er torsdag udeblevet fra et retsmøde i Belgien, hvor han er hovedpersonen i en retssag om skud mod politibetjente.

Sagen er en forløber for en retssag, der venter ham i Frankrig, hvor han er tiltalt som den eneste overlevende for angrebet i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker mistede livet.

Inden retsmøderne i Belgien har politiet måtte iværksætte ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger for at kunne gennemføre retssagen mod Abdeslam.

Blandt andet er Abdeslam blevet ført til et højprioritets-fængsel nær den belgiske grænse, så han hver dag kan køres fra Frankrig til retsbygningen i Bruxelles.

Torsdag er utilfredsheden blandt de belgiske advokater stor, efter at Abdeslam har valgt at udeblive fra retsmødet, hvor hans forsvarsadvokat skal fremlægge sit forsvar.

"Attituden trætter mig," siger Tom Bauwens, der er advokat for to af de tre politimænd, som Abdeslam er anklaget for at have skudt mod i marts 2016, få dage inden han blev anholdt af politiet.

"Han gør nar af loven, og han gør nar af alle. Han vil ikke anerkende retten, og han vil ikke anerkende vores love," siger advokaten.

Allerede ved det første retsmøde mandag, nægtede Abdeslam at svare på dommerens spørgsmål og erklærede, at tavsheden var hans våben, og at han satte sin lid til Allah.

Abdeslams belgiske advokat, Sven Mary, har torsdag sagt i retten, at han repræsenterer sin klient, der har nægtet at møde op.

En tiltalt medsammensvoren med navnet Sofiane Ayari, der er 24 år, er derfor eneste tiltalte i retten.

Anklagerne har krævet op til 20 års fængsel for både Abdeslam og Ayari. De er anklaget for to tilfælde af terror, forsøg på drab og besiddelse af ulovlige våben.

/ritzau/

”Skurkenes advokat” står igen i retten i Bruxelles

Sådan forløb første dag i Schlüter-sagen

Forsiden lige nu

Minister: Virksomheder skal møde det offentlige ét sted

Med et nyt reformspor vil regeringen sætte skub på den digitale udvikling i den offentlige sektor. For virksomhederne kommer det til at betyde en hurtigere og mere effektiv kontakt til den offentlige sektor, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Styrelse spår ustabilt it-system op til et år endnu

En opdatering af Domstolsstyrelsens digitale sagsportal, Minretssag.dk, har ikke løst vedvarende problemer med lange svartider. Frustrerende, lyder det fra Danske Advokater om it-systemet, som leveres af Globeteam.

Flere ejerledere forudser et snarligt salg af deres virksomhed

Ifølge en undersøgelse fra PWC forudser 40 pct. af de ejerledede virksomheder et ejerskifte inden for de kommende fem år, hvilket er det dobbelte i forhold til 2014. Rigelige mængder kapital gør virksomhederne til attraktive købsobjekter, siger partner. Stigende M&A-aktivitet vil smitte af på rådgiverbranchen.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier