AdvokatWatch

Jyske Banks juridiske direktør tilfreds efter Gibraltar-fremskridt: "Det er det, vi har arbejdet for"

Jyske Bank i Gibtraltar har via appel fået ophævet en dom, hvor højesteretten i Gibraltar vurderede, at en højtstående medarbejder hjalp et konkursramt advokatfirma med at svindle sine kunder.

Højesteret i Gibraltar konkluderede, at Jyske Bank i Gibraltar havde hjulpet advokatbrødre med at tømme kundernes konti. Nu er sagen ophævet efter appel. | Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen

I maj tabte Jyske Bank en sag i Gibraltar og stod over for et erstatningskrav. Banken valgte efterfølgende at appellere dommen og har nu fået dommen ophævet i første instans. Det betyder, at sagsøgere skal starte sagen op på ny, hvis de vil gå efter Jyske Bank.

"Dette her er et meget tilfredsstillede resultat for banken. Det er det, vi har arbejdet for," siger Peter Stig Hansen, juridisk direktør i Jyske Bank til FinansWatch.

"Nu er det op til sagsøger at beslutte, om man vil starte sagen op igen," tilføjer han.

Sagsøger er konkursboet bag advokatfirmaet Marrache, der var kunde hos Jyske Bank Gibraltar. Ifølge afgørelsen fra højesteretten i Gibraltar i maj sidste år havde en højtstående medarbejder hos Jyske Bank "bevidst og uærligt" assisteret advokatbrødrene Benjamin, Isaac og Solomon Marrache med at tømme deres kunders konti for op imod 27 mio. pund, eller hvad der svarede til mere end 230 mio. kr.

Jyske Bank har derimod været af den opfattelse, at medarbejderen ikke på daværende tidspunkt kunne vide, at advokaterne begik underslæb, og det har været baggrunden for, at banken valgte at tage sagen til appelretten.

Jyske Bank har sat 105 mio.  kr. af til sagen, men da banken i sagen ikke har været sagsøgt for et bestemt beløb, er det bankens egen vurderingen af risikoen, forklarer Peter Stig Hansen.

Denne artikel er leveret af AdvokatWatch' søstermedie FinansWatch.

Advokat efter børnepornosag: Retssystemet har fornyet sig

Advokatrådet vil styrke borgeres position i slagsmål med staten

M&A-talent med sult efter udfordringer: "Jeg har altid søgt de stort set umulige sager"  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier