AdvokatWatch

Politikere kræver ny undersøgelse af Skat efter advokatundersøgelse

Bech-Bruuns omfattende advokatundersøgelse af svindel med udbytteskat skal nu følges op af en kommissionsundersøgelse, lyder det fra flere politikere. Eksperter peger på, at advokatundersøgelsen, der ikke fandt nogle ansvarlige, indeholdt flere begrænsninger.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

En omfattende advokatundersøgelse af svindel med udbytteskat for 12,3 mia. kr. skal nu følges op af en kommissionsundersøgelse. Det mener et samlet Folketing ifølge Politiken.

Den 613-siders rapport fra Bech-Bruun indeholdt flere kritikpunkter og pegede blandt andet på, at Skatteministeriet siden 2007 havde haft kendskab til den ulovlige praksis.

Alligevel frikendte advokatundersøgelsen alle medarbejdere hos både Skat og Skatteministeriet med konklusionen om, at der ikke kunne placeres et ansvar.

Den manglende placering af ansvar skyldes, at undersøgelsen var været underlagt begrænsninger, lyder det fra blandt andet Sten Bønsing, lektor med speciale i forvaltningsret på Aalborg Universitet. Han peger over for Politiken på, at advokaterne kun har haft det materiale, som de har fået stillet til rådighed, og at det ikke har været muligt for dem at krydstjekke informationerne.

Michael Gøtze, professor i forvaltningsret på Københavns Universitet, mener ligesom Sten Bønsig, at advokatundersøgelsen skal følges op af en kommissionsundersøgelse.

”Undersøgelsen kommer – trods sine begrænsninger – meget klart frem til, at der er begået en række fejl. Det skrives i bemærkelsesværdigt klar tekst. Det vil jeg mene er en slags oplæg til: Der er begået fejl, det må vi prøve at komme dybere ned i,” siger Michael Gøtze til avisen.

Flere politikere bakker også op om en kommissionsundersøgelse herunder skatteminister Karsten Lauritzen.

Skatteministeren afviser, at formen på advokatundersøgelsen skulle have påvirket advokaternes mulighed for at placere et ansvar.

 Skatteadvokat: Skat bryder mangeårig praksis med tonnageskat

 Bech-Bruun finder ingen skyldige i sag om udbytteskat 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier