Bech-Bruun finder ingen skyldige i sag om udbytteskat

Der var mangel på både kontrol, tilsyn og opfølgning hos Skat, men ingen decideret skyldige i sagen om påstået svindel med udbytteskat. Sådan lyder konklusionen i en netop offentliggjort rapport fra Bech-Bruun.
Foto: PR
Foto: PR

Knap 10 måneder efter at Bech-Bruun vandt et udbud om en advokatundersøgelse af skandalen hos Skat, hvor der blev udbetalt 12,3 mia. kr. i refusion i udbytteskat, ligger konklusionen nu klar.

Tirsdag kunne partner Lars Lindencrone Petersen, der har stået i spidsen for undersøgelsen, således orientere de skattepolitiske ordførere om, at ingen af de undersøgte 14 nuværende og tidligere medarbejdere i Skat og Skatteministeriet er skyldige. Det skriver Finans.dk.

”Vi har ikke fundet grundlag for, at der indledes sag om disciplinært eller ansættelsesretligt ansvar mod nogen af de pågældende medarbejdere,” lyder konklusionen i den 613-siders lange rapport.

Dog peger Lars Lindencrone Petersen også på flere kritisable forhold, blandt andet at Skat har udbetalt refusion af udbytteskat uden at kontrollere, hvorvidt modtagerne overhovedet var berettiget til at få refusion. Det bliver også påpeget, at Skat undlod at reagere på tydelige stigninger i antallet af udbetalinger allerede tilbage i 2013, ligesom ansvarsfordelingen for udbytteområdet har været uklar.

Finans kunne tidligere på året fortælle, at teamet omkring advokatundersøgelsen ud over Lars Lindencrone Petersen også bestod af tre andre partnere med speciale i skatteret, ansættelsesret og offentlig ret. Prisen for undersøgelsen har ifølge erhvervsmediet været 3,5 mio. kr.

Hele rapporten kan læses her.

 Chefjurist ryster på hovedet efter nederlag i Landsretten: "Vi vil have lov til at have vores kontrakter i fred"

 Avis: Roskilde Bank-sag kan få konsekvenser for Gorrissen Federspiel

 Landsret lader nordjysk advokat fortsætte som kurator 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også