Analyse: Poul Schmith lægger større afstand til de næststørste

Toppen af advokatbranchen fortsætter med at vokse, viser den årlige analyse af branchen fra Økonomisk Ugebrev. Poul Schmith har haft suverænt størst tilgang af jurister.
Der går flere og flere jurister ind ad døren hos Kammeradvokaten. | Foto: Mikkel Berg Pedersen
Der går flere og flere jurister ind ad døren hos Kammeradvokaten. | Foto: Mikkel Berg Pedersen

Danmarks største advokatfirma har 348 jurister og hedder Poul Schmith – bedre kendt som Kammeradvokaten.

Ifølge den årlige analyse af advokatbranchen fra Økonomisk Ugebrev er Poul Schmith vokset med ikke mindre end 54 nye jurister det seneste år.  

Hos de næststørste advokatfirmaer er antallet af jurister også steget, men ikke i nærheden af lige så meget som hos Poul Schmith. Hos Gorrissen Federspiel er juristgruppen udvidet med 24, så antallet af jurister nu er 280. Ifølge Økonomisk Ugebrevs analyse er 20 ud af de 24 kommet ind i bunden af hierarkiet, altså relativt unge medarbejdere.

De store bliver større

Blandt de ti advokatfirmaer, der har øget juristgruppen mest, er der samlet oprustet med hele 168 nye medarbejdere. Det er en samlet fremgang på 48 flere end i 2018.

Med optællingen af antal jurister består toppen af landets største advokatfirmaer fortsat af Poul Schmith (348), Kromann Reumert (292), Bech-Bruun (290), Gorrissen Federspiel (280) og Plesner (234).   

Dermed har Poul Schmith som landets største advokatfirma lagt afstand til de næststørste og er næsten 20 procent større end efterfølgerne. I antal har Poul Schmith 56 flere jurister end Kromann Reumert, som med 16 flere jurister det seneste år er oppe på at være 292 jurister i alt.

Om de flere jurister har haft en effekt på indtjeningen holder Poul Schmith for sig selv. Firmaet offentliggør nemlig ikke regnskabstal. Af den årlige redegørelse over Kammeradvokatens ydelser til staten fremgår det dog, at staten købte ydelser for 480 mio. kr. sidste år, hvilket er to procent mere end året før. Heraf brugte Skatteministeriet i øvrigt 234 mio. kr

Listen er udarbejdet af Økonomisk Ugebrev ved optælling på advokatfirmaernes hjemmeside samt via advokatfirmaerne selv.

Topadvokaters indtjening buldrer frem

Lundgrens stormer frem med selektiv strategi 

Moalem Weitemeyer Bendtsen løfter toplinjen med 45 pct. 

Jyske boligadvokater vokser på toplinjen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også