AdvokatWatch

Mette Frederiksen om rokade: Tesfaye er en driftssikker minister

Statsministeren kalder ny justitsminister ”driftssikker” og ærgrer sig over Nick Hækkerups beslutning om at stoppe i politik.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer Mattias Tesfaye (th) som ny justitsminister, Kaare Dybvad (tv) som ny udlændinge- og integrationsminister samt medlem af Folketinget Christian Rabjerg Madsen som ny indenrigs- og boligminister ved Amalienborg. | Foto: Philip Davali

Det er en driftssikker minister, som skal stå i spidsen for Justitsministeriet, når Mattias Tesfaye (S) overtager efter Nick Hækkerup (S).

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) mandag foran Amalienborg i København, hvor hun har præsenteret nye ministre for dronningen.

”Det er en driftssikker minister, vi får ind på justitsministerposten, og sådan skal det være. For det er en af de allertungeste opgaver, hvor der er mange ting, der skal balanceres, og svære beslutninger, der skal tages,” siger hun.

Mattias Tesfaye har siden 2019 været udlændinge- og integrationsminister, men han skifter ministerium, efter at Nick Hækkerup har besluttet at træde ud af politik og begynde som direktør i Bryggeriforeningen.

Mette Frederiksen siger, at hun er meget, meget ærgerlig over, at Nick Hækkerup har besluttet at stoppe som justitsminister.

”Nick Hækkerup har været en fantastisk justitsminister i Danmark. Han har slået fast, så ingen er i tvivl, at retspolitik handler om ofrene.”

Hun henviser blandt andet til politiske aftaler om vanvidskørsel og vold i nattelivet, som regeringen har været med til at indgå.

”En justitsminister er meget, meget vigtig i regeringen,” siger hun.

”Nick Hækkerup har været i dansk politik i 20 år, og på et tidspunkt er man nået til et punkt, hvor man ikke vil det mere, og det har jeg respekt for,” siger Mette Frederiksen.

Nick Hækkerup har flere gange været minister.

Siden 2019 har han været justitsminister, og han har undervejs haft rigeligt at se til, blandt andet med den højt profilerede sag om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Her blev den hjemsendte chef for FE, Lars Findsen, anholdt og sigtet for at have lækket oplysninger. Senere blev også den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) sigtet for læk.

Det er dog ikke utilfredshed med jobbet, som ligger til grund for beslutningen om at træde ud af politik, skrev Nick Hækkerup selv på Facebook søndag aften.

Han har derimod mærket ”en voksende trang til at blive udfordret på nye måder”, skrev han.

Mette Frederiksen siger også, at hun heller ikke mener, at Nick Hækkerups exit fra dansk politik har noget med den aktuelle FE-sag eller minksagen at gøre.

Mattias Tesfaye er ikke den eneste, der skifter ministerium mandag.

Nuværende indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek (S), bliver udlændinge- og integrationsminister. Og så bliver politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen (S) ny indenrigs- og boligminister.

Forslag om overvågning af mistænkte uden retskendelse møder kritik

Mattias Tesfaye afløser Hækkerup som justitsminister

Ny justitsminister vader direkte ind på brændende platform – en løsning ”haster”

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier