AdvokatWatch

Kritik af ny whistleblowerlov: Sager kan ende i total mørklægning

Med indførelsen af regeringens forslag til ny whistleblowerlov, bliver der også indført en "særlig tavshedspligt", der fjerner muligheden for aktindsigt i fremtidige skandalesager, hvis en whistleblower har indgået i sagen.

"Det er helt forfejlet at kritisere regeringen for at mørklægge skandalesager, når formålet med lovforslaget tværtimod er at sikre, at whistleblowere sikkert, fortroligt og uden frygt for repressalier kan indberette om alvorlige fejl og forsømmelser," mener justitsminister Nick Hækkerup (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fremtidige skandalesager i offentlige virksomheder risikerer aldrig at komme frem i lyset. Sådan lyder bekymringen fra en række eksperter og aktører.

Et nyt lovforslag fra regeringen pålægger alle myndigheder og virksomheder med mere end 50 ansatte at oprette interne whistleblowerordninger, hvor medarbejdere fortroligt kan indberette "alvorlige lovovertrædelser og øvrige alvorlige forhold" på arbejdspladsen. Med ordningen følger en særlig tavshedspligt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier