AdvokatWatch

Kritik får ombudsmand på banen over for Familieretshuset

Folketingets ombudsmand kræver svar efter omfattende kritik af sagsbehandlingstiderne i Familieretshuset. Det vækker glæde hos frustrerede familieretsadvokater.

Folketingets ombudsmand, Niels Fenger, går nu ind i sagen om de lange ventetider i den udskældte myndighed Familieretshuset. | Foto: Mads Nissen

Folketingets ombudsmand, Niels Fenger, vil nu have undersøgt både sagsbehandlingen og sagsbehandlingstiderne i Familieretshuset, hvor lange ventetider plager både forældre og advokater i konfliktfyldte skilsmissesager.

Det skriver Politiken.

Familieretshuset ønsker ikke at kommentere ombudsmandens beslutning, som kommer få dage efter, at en undersøgelse fra Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, afdækkede alvorlige problemer med myndigheden.

I kølvandet på undersøgelsen har flere familieretsadvokater over for AdvokatWatch udtrykt deres dybe frustration over det nye skilsmissesystem, som trådte i kraft i april 2019, hvor Statsforvaltningen blandt andet blev erstattet af Familieretshuset.

"Hvor er det dog glædeligt, at ombudsmanden slår ned lige der, hvor vi ser nogle af de største svagheder og svigt i systemet," siger Anne Broksø, formand for Danske Familieadvokater, til Politiken.

Erfaring og uddannelse skal gøre dommere bedre til komplicerede skilsmissesager

Advokater møder ministers svar på skilsmissekritik med skepsis

Kollapset og dybt frustrerende: Advokater fælder hård dom over nyt skilsmissesystem

Stor utilfredshed med Familieretshuset: Minister lover flere penge 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier