Forbrugerombudsmanden stopper ved udgangen af sit mandat

Christina Toftegaard Nielsen stopper ved udgangen af oktober efter godt otte år på posten.
Christina Toftegaard Nielsen blev udnævnt til Forbrugerombudsmand i 2015. | Foto: Pr
Christina Toftegaard Nielsen blev udnævnt til Forbrugerombudsmand i 2015. | Foto: Pr

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen stopper efter otte og et halvt år i stillingen. Det skriver myndigheden i en pressemeddelelse. 

”Det har været en ære at varetage hvervet som forbrugerombudsmand. Håndhævelse af forbrugernes rettigheder er vigtigt i et retssamfund og vil få endnu større betydning i fremtiden, fordi den teknologiske udvikling fortsat vil øge behovet markant for beskyttelse af forbrugerne. Da mit åremål udløber om kort tid, er det tid for mig at give stafetten videre,” lyder det i meddelelsen fra den afgående Forbrugerombudsmand.

Et åremål betyder, at der er tale om en tidsbegrænset stilling.

Ligesom f.eks. direktøren for Finanstilsynet udnævnes Forbrugerombudsmanden af erhvervsministeren og ansættes i en periode på op til seks år med en mulighed for forlængelse med op til tre år. Det er den periode, der for Christina Toftegaard Nielsen er ved at udløbe. 

Hun vil i den kommende periode bruge tid på andet end arbejde og overveje det næste kapitel i arbejdslivet, udtaler hun i meddelelsen. 

Christina Toftegaard Nielsen er uddannet jurist og har lang erfaring inden for centraladministrationen. Inden hun blev Forbrugerombudsmand, var hun ansat som vicedirektør i Justitsministeriet. 

Hun stopper ved udgangen af oktober.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også