AdvokatWatch

Søger ind på jurastudiet for tredje gang i jagt på anklagerdrøm

26-årige Louise Kølln Madsen har ikke givet op på drømmen om at blive anklager – heller ikke selv om det nu er tredje gang, hun afventer svar om optagelse på jurastudiet.

Louise Kølln Madsen venter for tredje gang svar på, om hun er blevet optaget på jurastudiet. Drømmen er at blive anklager. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Når håbefulde studieansøgere i morgen får enten et optagelsesbrev eller et afslag, sidder 26-årige Louise Kølln Madsen fra Køge helt sikkert også klar bag computerskærmen. I år har hun nemlig søgt ind på jurastudiet for tredje gang, fortæller hun i et interview med Politiken.

Men hun lader sig ikke skræmme af de tidligere nederlag, for drømmen om at blive anklager og dedikere livet til paragrafferne er det vigtigste.

”Jeg synes, det er ekstremt sejt, at hvis du har lovgivningen på din side, har du altid ret. Jeg tror simpelthen, at det, der fanger mig ved at være anklager, er, at man ikke skal tage stilling til, om det er godt eller skidt. Det er loven, der er rullestenen,” siger hun til avisen.

Jurastudiet er en af de mest søgte uddannelser i landet og kan i dag læses i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Den laveste adgangskvotient lå sidste år på 8,7.

I 2023 slår Syddansk Universitet i Odense dørene op for jurastuderende i Esbjerg.

Kvindelige jurastuderende foretrækker fortsat myndigheder frem for advokatfirmaer

Advokatfirma løber med førsteplads på liste over jurastuderendes favoritjob

Unge jurister med ambitioner og krav: ”Vi kan godt se hvor der er handling bag ordene”

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier