AdvokatWatch

Sirius-stifter får bestyrelsesrolle i Filminstituttet

Kulturminister Joy Mogensen (S) skifter ud i bestyrelsen på Det Danske Filminstitut. Advokat Pernille Backhausen er udpeget som en del af det nye hold, der også betyder formandsskifte.

Pernille Backhausen, stifter og bestyrelsesformand i Sirius Advokater. | Foto: Lisbeth Hjort

Det Danske Filminstitut får ny bestyrelsesformand og flere nye medlemmer. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse, efter kulturminister Joy Mogensen (S) har sat det nye bestyrelseshold.

Ny formand bliver Trine Nielsen, der er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Hun afløser Anders Kronborg, der har siddet siden 2017 og var udpeget af daværende kulturminister, Mette Bock.

Ud over Trine Nielsen bliver medieanalytiker, sociolog og direktør i Kontrabande, Søren Schultz Jørgensen, en ny del af bestyrelsen sammen med advokat Pernille Backhausen, partner i Sirius Advokater. Foruden de nye navne genudpeges Poul Nesgaard, tidligere rektor for Den Danske Filmskole, og Karsten Ohrt, der er formand for Politiken-Fonden og tidligere formand for Ny Carlsbergfondet.

"Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selvom konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien. Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence," udtaler kulturminister Joy Mogensen.

"Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen," fortsætter hun.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Profilerede advokater hyret i borgmesterskandale

Sirius opretter nyt speciale med tidligere chefjurist i Danske Bank som frontfigur

Fremtrædende advokat modtager pris 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier