AdvokatWatch

Jurastuderende føler stress og ensomhed under nedlukningen

Ensomhed, stress og mistrivsel rammer mange studerende for tiden. Flere overvejer at udskyde studiet eller droppe helt ud.

Vagter og restriktioner ved eksamen på Københavns Universitet. | Foto: Marius Renner

Studerende mistrives under coronanedlukningen, og mange føler sig stressede og ensomme, mens flere overvejer at udskyde eller droppe ud af studiet, skriver Djøfbladet på baggrund af en undersøgelse foretaget af Djøf.

Det gælder også jurastuderende som eksempelvis Emma Petersen, der har valgt at udskyde sit studie, når hun bliver bachelor i jura til sommer.

"Jeg føler, at jeg lige skal slappe af og finde mit overskud tilbage. Jeg føler lidt, at jeg har mistet mig selv hen ad vejen, uden at det skal blive alt for filosofisk," siger Emma Petersen til Djøfbladet.

Ifølge undersøgelsen, som er besvaret af 759 medlemmer af Djøf Studerende, føler 62 pct. sig stressede, 78 pct. mangler motivation til studiet, og 66 pct. føler sig ensomme.

Legaltech-firma går sammen med Københavns Universitet om seminarer

Mindre stigning i optaget af nye jurastuderende

Jurastuderende opretter digital platform for testamenter 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Advokatfirmaet Storm oplevede heftig bølgegang i 2020, og årsregnskabet skyllede i denne uge i land med alvorlig slagside. Derudover kunne landets virksomheder berette om voksende juridiske afdelinger, mens Bech-Bruun fortalte om nyt life science-initiativ.

Advokater tror på endnu et rekordår i år

Advokatbranchen er kommet relativt flyvende ind i 2021, og derfor forventer branchen at levere endnu en rekordomsætning i år. Det er ikke mindst virksomhedstransaktionerne, der får indtjeningen til at vælte ind i de store firmaer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier