Horten-chef skyder forlydender om partneruro ned

Vederlagsmodeller er generelt opskriften på ballade i en partnergruppe, siger managing partner i Horten, Finn Schwarz, i et interview med AdvokatWatch, hvor han for første gang sætter ord på de rygter om uro i partnerkredsen, som har verseret den seneste tid.
"Det har vi også set i andre advokatvirksomheder, som på grund af uenighed omkring vederlag har mistet væsentligt større grupper af partnere end de partnere, vi har sagt farvel til her hos Horten," siger Finn Schwarz, managing partner hos Horten. | Foto: Horten / PR
"Det har vi også set i andre advokatvirksomheder, som på grund af uenighed omkring vederlag har mistet væsentligt større grupper af partnere end de partnere, vi har sagt farvel til her hos Horten," siger Finn Schwarz, managing partner hos Horten. | Foto: Horten / PR

Mangeårige partnere, der kvitter firmaet, samt udskiftning i bestyrelsen har givet forlydenderne om ulmende uro i Horten næring, men ifølge managing partner Finn Schwarz er branden ikke ved at bryde ud i lys lue i advokatfirmaet.

"Jeg er ikke bekymret for at miste flere partnere," siger Finn Schwarz og peger på, at han med sine 30 år i virksomheden er den partner, der har været i firmaet længst tid.

"På de 30 år er der kommet folk ind, og der er gået folk ud. Der er individuelle forklaringer på, hvorfor den ene eller den anden eller den tredje vælger at forlade os, men jeg har en ganske god fornemmelse af, at partnerne i dag har valgt fællesskabet og forretningsidéen i Horten."

Horten har en ligedelingsmodel blandt partnerne, men ifølge mediet Insidebusiness har uenigheder om modellen skabt så stor splittelse i partnerkredsen, at flere profiler efter sigende har søgt væk.

Flere profiler vinker farvel

Siden har Horten mistet en stribe profiler. Senest advokat Anne Louise Haack Andersen, der efter fire et halvt år i virksomheden skifter til Plesner.

Ud ad døren følger hun blandt andre partner Marianne Lage, der er skiftet til Advokatfirmaet Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten, samt partnerne Anders Valentin, Jens Jakob Bugge og Christian Kragelund, der brød ud for at etablere nichekontoret Bugge Valentin.

Bestyrelsen har for nylig også fået en ansigtsløftning. Ud er gået tidligere managing partner Erik Wendelboe Christiansen og Thomas Booker. De blev erstattet af Jan Bech og Asger Heine Jensen. Ifølge Finn Schwarz uden dramatik.

"Erik og Thomas ønskede ikke at genopstille, så udskiftningerne i bestyrelsen var selvvalgte," siger Hortens ledende partner.

Mange advokatfirmaer benytter sig af en fordelingsnøgle med udgangspunkt i ligedeling, som typisk er trappebaseret. AdvokatWatch har tidligere beskrevet, hvordan ligedelingsmodellen er under pres, og der har også været forlydender om splid i andre firmaer på grund af uenighed om aflønning – eksempelvis hos Plesner, som i løbet af det seneste år har mistet et hav af profiler, ligesom der er blevet skiftet ud i toppen.

Kan du blankt afvise, at der er partnere, der er utilfredse med ligedelingsmodellen, eller som har søgt væk?

"Jeg kan ikke afvise noget som helst. Men der findes ikke nogen vederlagsform, som er uproblematisk," siger Finn Schwarz og løfter blikket mod hele advokatbranchen.

"Det har vi også set i andre advokatvirksomheder, som på grund af uenighed omkring vederlag har mistet væsentligt større grupper af partnere end de partnere, vi har sagt farvel til her hos Horten. Vederlagsfordelingsmetoder er generelt opskriften på ballade i en partnergruppe, og det er klart, at det kan give anledning til, at den enkelte partner vurderer, hvorvidt vedkommende har lyst til at være et sted."

Færre kapitalejere

Mens Finn Schwarz ikke mister nattesøvn af frygt for partnerflugt, er faktum dog, at Hortens ejerkreds er skrumpet med tre i løbet af det sidste år.

Den ledende partner vil ikke fortælle, hvor mange kapitalejere selskabet har, men går så langt som at sige, at det drejer sig om langt størstedelen af firmaets 52 partnere.

"Jeg har en formodning om, at Hortens partnere ikke er anderledes end alle andre partnere, men jeg har også en forventning om, at de hele tiden vejer fællesskabet og partnerskabet i Horten højere end de ulemper, der måtte være forbundet med en konkret vederlagsmodel," siger Finn Schwarz.

Horten har knap 300 fuldtidsansatte, hvoraf omkring halvdelen er jurister. I 2019 lød firmaets omsætning på 426 mio kr.

Horten skifter ud i bestyrelsen

Selvsikre Horten-udbrydere: "Klienterne kom direkte til os – og ikke gennem Horten"

Medie: Partneruro ulmer i Horten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også