AdvokatWatch

Fremtrædende partner i Kammeradvokaten stopper

PORTRÆT: Den fremtrædende advokat Karsten Hagel-Sørensen stopper som partner i Kammeradvokaten ved udgangen af marts. Fredag fylder han 70 år.

Karsten Hagel-Sørensen forlod i 1973 Københavns Universitet som jurist. | Foto: PR

Det er ikke småting, som Karsten Hagel-Sørensen har beskæftiget sig med i sin juridiske karriere.

Han har ført sager om Maastricht-traktatens forhold til grundloven og Thule-sagen, der handlede om tvangsflytninger af grønlandske fangere. Og så har han både været kammeradvokat, partner og underviser.

Karsten Hagel-Sørensen er en mand, der har været forbi stort set alle hjørner af det danske retssystem, siden han blev uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1973.

Samme år blev han ansat i Justitsministeriet, og her skulle han hurtigt få nok at se til. Karsten Hagel-Sørensen var således en af de afgørende kræfter i at få inkorporeret Menneskerettighedskonventionen i dansk ret. I 1991 gik turen til advokatfirmaet Poul Schmith, der er kammeradvokatur. Han blev også medejer. Det var her, de store sager om Maastricht og grønlandske fangere blev ført med kyndig hånd af Karsten Hagel-Sørensen.

I 2004 blev han udnævnt til kammeradvokat, og det var han indtil 2014. Kort tid efter udnævnelsen, i 2006, blev han tillige adjungeret professor på Aarhus Universitet, og han underviser stadig.

Undertiden forsøgte han også – med behændig erfaring fra menneskerettighedsområdet i bagagen – at blive dansk dommer ved Menneskerettighedsdomstolen. Dog uden held.

I dag er han stadig partner ved Poul Schmith og har de senere år ført sager med meget omtale. Bl.a. var han Udlændingestyrelsens forsvarer, da sagen om en angivelig ulovlig ordre om adskillelse af asylpar fra daværende integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år fandt sin afgørelse.

Nye rammer fik advokat til at følge med partner til Kammeradvokaten

Ny frontfigur: "Det er ikke nok, at man er vellidt – der skal være respekt omkring en"

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier