AdvokatWatch

Odense-advokat fnyser over samfundets forfald og skred i normer

Der er sket en proletarisering af den måde, vi agerer indbyrdes på i samfundet, mener advokat Klaus Ewald, der driver eget firma i Odense. Det, der var acceptabelt for 50 år siden, er ændret til ukendelighed takket være ungdomsoprør, meningsdannere og et venstreorienteret pressekorps, lyder det.

"Lige fra gadeplan til de øverste politiske beslutningsprocesser er der sket en adfærdsændring og en proletarisering af den måde, hvorpå vi agerer indbyrdes," mener Klaus Ewald, selvstændig advokat i Odense. | Foto: PR

Det danske samfund er langt fra så ideelt, som det kunne være, mener Odense-advokat Klaus Ewald.

Under overskriften "Når skidt kommer til ære" langer han i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende onsdag ud mod, hvad han betegner som et skred i samfundet, hvor respekten for autoriteter er i frit fald og hvor politikere og meningsdannere har rykket syvmileskridt til venstre fra de parametre, der gjaldt tidligere.

"Politikerne er alle til hobe løsrevet fra de ideologier, der kendetegnede deres partiers ståsteder. De aner ikke en kæft om andet end populisme og genvalg. Den almene viden forsvandt i Ritt Bjerregaards tid som undervisningsminister. Begrebet levebrødspolitiker rimer nu på medlemmerne af Folketinget. Det pressekorps, der burde bide politikerne i haserne, er tilsvarende gået fra at være veltalende og ofte veluddannede til at være halvstuderede røvere med en korttidsuddannelse fra journalisthøjskolen parret med et ideologisk tilknytningsforhold til et parti til venstre for midten," lyder det fra Klaus Ewald.

Han konstaterer, at det danske samfund er gået fra at have respekt for autoriteter og åndeligt overskud hos meningsdannere, politikere og journalister til at være et samfund med meningstyranni frem for meningsudveksling og hvor der stigmatiseres, når der afviges fra normen.

Hele debatindlægget kan læses via dette link.

Crichton: Advokater bidrager til samfundet på en måde man ikke ser i andre faggrupper

Jan E. Jørgensen klar til en tur mere for V: "Tidligere kolleger fatter ikke jeg gider"

"Politikere glemmer – bevidst eller ubevidst – vigtigheden af advokaters uafhængighed"

Ny generalsekretær vil relancere fortællingen om Danmark som en retsstat 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier