AdvokatWatch

Advokatrådet hædrer journalist med pris

Advokatrådets Journalistpris for 2019 er fredag blevet uddelt. Modtageren fra Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans får prisen for saglig og engageret formidling af retsstoffet gennem mange år. Med hæderen følger 20.000 kr.

Advokatrådet giver prisen til journalister, som på saglig og engagerende vis har formidlet viden om retssikkerhed, retsvæsenet eller særlige juridisk prægede problemstillinger. Foto: Colourbox

Advokatrådet har fredag uddelt Journalistprisen for 2019. Hæderen går til Lone Andersen, der er journalist på Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Blandt 30 nominerede har Advokatrådet lagt vægt på, at hun er kendt for grundighed, ordentlighed og saglighed i sit journalistiske arbejde, oplyser Advokatrådet i en pressemeddelelse.

"Lone Andersen stiller gerne de kritiske spørgsmål, lytter og er kendt som fair i sin fremstilling af problemstillingen. Hun er desuden dygtig til at nuancere ofte svært tilgængelige problemstillinger og har desuden en god pen", udtaler Peter Fogh, formand for Advokatrådet, i meddelelsen.

Lone Andersen har i alt været 13 år på Jyllands-Posten. Siden 2014 har hun været reporter på Finans, hvor hun blandt andet har beskæftiget sig med retsstoffet. Hun har tidligere været ansat hos DR, Berlingske og Reuters.

Det er femte gang, at Advokatrådet uddeler Journalistprisen, som er finansieret af Dreyers Fond. Prisen overrækkes hvert andet år.

ADW Lone Andersen Finans tegning Advokatsamfundet.jpg
Journalist Lone Andersen illustreret af Signe Bisgaard Nielsen ved Advokatsamfundets årsmøde 24. maj 2019.

Retssikkerhedschef og Plesner-fuldmægtig vinder priser

Interaktiv GDPR-løsning vinder international pris

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier