AdvokatWatch

Retssikkerhedschef og Plesner-fuldmægtig vinder priser

Karnovs Skattepris og Specialepris for 2019 blev torsdag uddelt. Priserne gik til retssikkerhedschef i skatteforvaltningen og advokatfuldmægtig i Plesner.

Margrethe Nørgaard (t.v.) og Ditte Malou Faber (t.h.) vandt torsdag to Karnov-priser | Foto: Karnov

Margrethe Nørgaard, borger- og retssikkerhedschef i Skatteforvaltningen, blev torsdag tildelt Karnovs Skattepris for 2019.

Højesteretsdommer Lars Apostoli, som er formand for priskomitéen, pointerede, at Margrethe Nørgaard – ifølge komitéen – har været med til at sikre retssikkerhed i Skatteministeriet.

"Selvom at jeg og skatteministeren og en lang række andre mennesker går ind for retssikkerhed, så betyder det ikke, at den eksisterer. Den eksisterer kun, når vi aktivt går ind og gør noget for den og sørger for, at den bliver bragt til live," sagde Margrethe Nørgaard selv efter at have modtaget prisen.

Hun har siddet på posten som borger- og retssikkerhedschef siden 2006 og har før sit virke som i Skatteforvaltningen været tilknyttet Aarhus Universitet i begyndelsen af karrieren.

Efterfølgende var hun på Aalborg Universitet mellem 1983-2006, hvor hun bl.a. var dekan for det samfundsvidenskabelige fakultet.

Siden 1997 har hun været medlem af Skatterådet.

Karnov uddeler hver år skatteprisen til en specialist, som har ydet en særlig indsats til fremme af dansk skatteret.

Sidste år Clive Baxter, som er Head of Tax Policy and Governance i Maersk Group.

Men det var ikke kun, Margrethe Nørgaard, som torsdag kunne kalde sig prisvinder, da Karnovs Specialepris gik til Denise Malou Faber.

Hun fik prisen for sit speciale fra 2018 om selskabsudnyttelse i dansk skatteret. Et speciale, hun skrev fra Københavns Universitet.

I dag er hun advokatfuldmægtig i Plesners corporate-afdeling, hvor hun bl.a. beskæftiger sig med M&A.

Ifølge Denise Malou Fabers Linkedin-profil har hun været i Plesner siden 2015, hvor hun startede som studentermedhjælper.

Maersk-chef modtager skattepris  

Forlag sigter efter børsværdi på 3 milliarder ved notering

Tvivl om firmaets fremtid fik tredje generation til at tage over alligevel 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier