AdvokatWatch

Dan Terkildsen: Schlüter-sagen har ikke været en god sag for branchen

MIDTVEJSSTATUS: Advokat Dan Terkildsen fra Lundgrens ærgrer sig over Schlüter-sagen, som han mener, har været skidt for branchen. Han peger på samarbejde som den vigtigste kompetence for advokater anno 2018.

Hvad ser du som branchens største begivenhed i årets første halvår?

"Jeg synes, at der er sket rigtig meget, men hvis man skal pege på kun en ting, må det nødvendigvis være Schlüter-sagen, da vi, så vidt jeg husker, aldrig i advokatbranchen har oplevet noget, som den sag kan sammenlignes med. Uanset hvad der er op og ned på sagen, har det ikke for branchen været en god sag."

Hvem har gjort det bedst i branchen i årets første halvår?

"Hvis man ser på udviklingen i advokatbranchen foregår der i øjeblikket en konsolidering blandt de advokatfirmaer, som ligger uden for det, som man traditionelt har betegnet som den gamle top 4. Det har betydet, at der generelt har været omsætningsfremgang hos de advokatfirmaer, som størrelsesmæssigt ligger i top 10, herunder os selv. Den udvikling har også betydet, at mindre, mellemstore firmaer, der ikke har et nicheområde, har fået et mere vanskeligt marked."

Hvilke kompetencer er de vigtigste for en advokat i 2018?

"Der er ikke nogen tvivl om, at specialisering for advokater bliver stadig mere efterspurgt. Den øgede specialisering betyder imidlertid, at hvis man skal pege på en egenskab hos en advokat i 2018, som er den vigtigste, er det, at de enkelte advokater på trods af specialiseringen er i stand til at samarbejde på tværs af specialerne og dermed give kunden den mest innovative og sammenhængende ydelse."

Hvad ser du frem til i årets andet halvår?

"Jeg ser altid frem til at skulle på IBA-konference (i år i Rom i oktober), hvor man møder kolleger fra hele verden og bliver inspireret af nye trends og fornyr det internationale netværk, som er opbygget ved at have deltaget i mange år."

Hvordan lader du op til en ny ”halvleg”?

"Det bliver på en sommerferie til Toscana, hvor der skal læses ikke-juridiske bøger og med god vin og mad. Helt væk fra kontoret er jeg dog aldrig, så telefonen bliver taget og mails passet. Jeg egner mig ikke til at gå offline."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier