AdvokatWatch

Mads Pramming modtager Dreyers Fonds Hæderspris

Advokat Mads Pramming modtager Dreyers Fonds Hæderspris 2018, blandt andet for sit "kollegiale arbejde". Med prisen følger 400.000 kroner. 

Mads Pramming | Foto: /ritzau/Signe Bidstrup

Dreyers Fonds Hæderspris går i år til advokat Mads Pramming.

Prisen bliver hvert år uddelt til en advokat, som har udmærket sig ved en særlig værdifuld indsats inden for sit felt. Mads Pramming modtager ifølge fonden prisen for sit "store kollegiale arbejde, sin utrættelige indsats inden for retsområdet med særligt udsatte mennesker, og hans evne til at sætte fokus på samfundsmæssige problemstillinger i et juridisk perspektiv".

Mads Pramming siger til Advokatsamfundet, at det betyder meget for ham at få prisen, fordi den bliver givet af advokatstanden.

"Jeg fører sager på et vanskeligt område over for myndighederne og taber mange sager. Derfor betyder branchens anerkendelse meget. Den viser, at det giver mening at føre de svære og nogle gange håbløse sager," siger han til Advokatsamfundet.

Mads Pramming er blandt andet kendt for at have hjulpet børnene i den såkaldte Slagelse-sag, hvor Slagelse Kommune blev draget til ansvar for lemfældig håndtering af deres ansvar over for anbragte børn.

Pramming har tidligere sagt til AdvokatWatch, at han mener, det er et kæmpe problem, at udsatte borgere ikke har "en jordisk chance for at stå op imod de enevældige myndigheder."  

"Det er det, jeg allerhelst vil have ændret, men det kan én advokat ikke gøre. Der skal meget til at ændre sådan en tradition," sagde Mads Pramming.

Sidste år gik Dreyers Fonds Hæderspris til advokat Allan Ohms.

Prisen overrækkes torsdag den 22. marts, og med prisen følger 400.000 kroner.

Dreyers Fonds Pris bliver i øvrigt også tildelt en arkitekt, som ligeledes modtager 400.000 kroner. Dette års arkitektpris går til Erik Brandt Dam. 

Advokat kritiserer Ankestyrelsen for strenge afgørelser i pensionssager 

Mads Pramming om stædighed, uretfærdighed og ulige kampe 

 

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier