AdvokatWatch

Advokat kritiserer Ankestyrelsen for strenge afgørelser i pensionssager

Kun få danskere får tilkendt førtidspension, og en del af forklaringen ligger i Ankestyrelse-afgørelser, der er ude af trit med de politiske intentioner, mener advokat.

"Ankestyrelsens afgørelser har ført til, at kommunerne yderligere har strammet tildelingen," mener advokat Mads Pramming Foto: Advokatsamfundet

Ankestyrelsen, klageorganet på social- og beskæftigelsesområdet, har med strenge afgørelser været med til at gøre det sværere for borgere at få førtidspension.

Det mener Mads Pramming, advokat med speciale i socialsager fra advokatkontoret Ehmer Pramming Advokater.

Det skriver fagbladet 3F.

Med en række afgørelser om ikke at give førtidspension til syge borgere, har Ankestyrelsen sendt et klart signal til kommunerne om, at kravene er meget strenge, mener Mads Pramming.

"Ankestyrelsens afgørelser har ført til, at kommunerne yderligere har strammet tildelingen," siger advokaten til 3F.

Døende og svage

I en evaluering af en førtidspensions reform fra 2013 peger Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge 3F på Ankestyrelsens afgørelser som en mulig årsag til få førtidspensioner.

Mads Pramming henviser blandt andet til, at Folketinget ikke havde til hensigt, at “kun døende og ekstremt svage borgere skulle have førtidspension”, da det vedtog reformen.

"Så i det lys er det også opløftende, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering siger, at flere burde have haft en førtidspension," siger han.

Schlüters kæbe ramte bordet, da anklager antydede aftalt spil i svindelsag

Advokat fortsætter på ulovlig vis: Fremstår som advokat trods frakendelse af beskikkelse

 

Bruun & Hjejle-formand: Svært at gøre advokatbestyrelser spændende for andre

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier