Skattestyrelsen skal betale 400 millioner i aconto til sagsomkostninger efter nederlag

Efter et afvist søgsmål ved High Court i London står Skattestyrelsen til at skulle betale omkostninger på 400 mio. kr. til modparterne i udbyttesagen.
Skattestyrelsen har sagsøgt 29 personer og 74 selskaber ved High Court i London i udbyttesagen, der kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen
Skattestyrelsen har sagsøgt 29 personer og 74 selskaber ved High Court i London i udbyttesagen, der kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Retten High Court i London har pålagt Skattestyrelsen at betale 46,4 mio. pund, hvilket svarer til 400 mio. kr., til de sagsøgte i udbyttesagen. Det skriver Børsen, der er i besiddelse af en kendelse fra High Court i London.

Det sker som en konsekvens af, at dommer Andrew Baker fra High Court i London 27. april afviste søgsmålet med henvisning til en lov, der forbyder skattemyndigheder i andre lande at benytte Storbritanniens domstole til at inddrive skatter.

I sagen har Skattestyrelsen sagsøgt 29 personer og 74 selskaber ved High Court i London med krav om at få tilbagebetalt 12,7 mia. kr., som Skattestyrelsen mener, at de uretmæssigt har fået udbetalt i udbytteskat af den danske statskasse.

Den hovedmistænkte i udbytteskandalen, Sanjay Shah, og hans selskaber står nu til at få 78 mio. kr., mens yderligere 28 sagsøgte personer og 74 sagsøgte selskaber i Storbritannien også står til at få udbetalt sammenlagt 322 mio. kr., når sagen endelig er afgjort.

Skattestyrelsen har fået grønt lys til at indbringe en del af nederlaget i udbyttesagen til en højere retsinstans, og den britiske dommer Andrew Baker har givet Skattestyrelsen lov til at lade appelretten vurdere, om han har haft ret i dele af sin afvisning.

Skattestyrelsen må kun anke dele af nederlag i udbyttesag

Tyskevner og avislæsning i fokus under afhøring af prominente skatteadvokater 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også