AdvokatWatch

Skattestyrelsen skal betale 400 millioner i aconto til sagsomkostninger efter nederlag

Efter et afvist søgsmål ved High Court i London står Skattestyrelsen til at skulle betale omkostninger på 400 mio. kr. til modparterne i udbyttesagen.

Skattestyrelsen har sagsøgt 29 personer og 74 selskaber ved High Court i London i udbyttesagen, der kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Retten High Court i London har pålagt Skattestyrelsen at betale 46,4 mio. pund, hvilket svarer til 400 mio. kr., til de sagsøgte i udbyttesagen. Det skriver Børsen, der er i besiddelse af en kendelse fra High Court i London.

Det sker som en konsekvens af, at dommer Andrew Baker fra High Court i London 27. april afviste søgsmålet med henvisning til en lov, der forbyder skattemyndigheder i andre lande at benytte Storbritanniens domstole til at inddrive skatter.

I sagen har Skattestyrelsen sagsøgt 29 personer og 74 selskaber ved High Court i London med krav om at få tilbagebetalt 12,7 mia. kr., som Skattestyrelsen mener, at de uretmæssigt har fået udbetalt i udbytteskat af den danske statskasse.

Den hovedmistænkte i udbytteskandalen, Sanjay Shah, og hans selskaber står nu til at få 78 mio. kr., mens yderligere 28 sagsøgte personer og 74 sagsøgte selskaber i Storbritannien også står til at få udbetalt sammenlagt 322 mio. kr., når sagen endelig er afgjort.

Skattestyrelsen har fået grønt lys til at indbringe en del af nederlaget i udbyttesagen til en højere retsinstans, og den britiske dommer Andrew Baker har givet Skattestyrelsen lov til at lade appelretten vurdere, om han har haft ret i dele af sin afvisning.

Skattestyrelsen må kun anke dele af nederlag i udbyttesag

Tyskevner og avislæsning i fokus under afhøring af prominente skatteadvokater 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier