AdvokatWatch

Fremtrædende norsk advokat dræbt

Tor Kjærvik, der er en af Norges mest profilerede forsvarsadvokater, er mandag aften blevet dræbt af skud. (Opdateret)

Anne Alræk Solem, sektionsleder i Oslo politi, holdt tirsdag formiddag pressemøde om drabet på advokat Tor Kjærvik. | Foto: BERIT ROALD/NTB

Mandag aften blev den norske advokat Tor Kjærvik skudt og dræbt i sit hjem i byen Røa, der er en forstad til Oslo, oplyser norsk politi ifølge VG.

VG kalder Tor Kjærvik en af landets mest profilerede og kendte forsvarsadvokater, og nyheden om drabet fylder derfor også de norske medier.

En mand i 30'erne er anholdt og sigtet for drabet på den 70-årige advokat, og på et pressemøde tirsdag formiddag kunne politiet fortælle, at den anholdte har en nær relation til Tor Kjærvik.

Politiet oplyser tirsdag eftermiddag, at det er Tor Kjærviks søn, der er sigtet for drabet.

Tor Kjærvik har været forsvarer i flere markante sager igennem flere årtier. Blandt andet nævner norske medier den såkaldte Orderud-sag, hvor tre mennesker i 1999 blev dræbt i en familiefejde.

(Artiklen er opdateret kl. 14:05 med oplysninger om, at det er Tor Kjærviks søn, der er sigtet for drabet.)

Medie: Advokat ramt af skud i Stockholm

Advokat og borgmester stukket med kniv i nakken af klient

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Diversitetsdebatten prægede spalterne i denne uge, hvor en rundspørge viste spirende mangfoldighedskrav blandt advokaternes største klienter. Derudover bød ugen på flere regnskaber, ligesom retssag i kølvandet på Bech-Bruuns udbytterådgivning gik i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier