AdvokatWatch

Rapport: Det globale marked for virksomhedshandler er på niveau med finanskrisen

Coronakrisen har påvirket markedet for virksomhedshandler i en sådan grad, at antallet af handler på globalt plan er faldet 32 pct. i første halvår af 2020 sammenlignet med første halvår af 2019, viser tal fra ny rapport.

Værdien af virksomhedshandler på globalt plan er faldet med 52,7 pct. til 901,6 mia. amerikanske dollar i første halvår af 2020 sammelignet med første halvår af 2019. | Foto: Colourbox

Coronakrisen har i høj grad præget markedet for virksomhedshandler, viser en ny rapport fra analysehuset Mergermarket.

Antallet af handler på globalt plan er faldet 32 pct. i første halvår af 2020 sammelignet med første halvår af 2019. Mere præcist er der tale om et fald i transaktioner fra 10.155 til 6938 i perioden.

Samtidig er værdien af virksomhedshandler faldet med 52,7 pct. til 901,6 mia. amerikanske dollar.

"Det er aktivitetsniveauer, der bedst kan sammenlignes med finanskrisen i 2008 og 2009," skriver analysehuset Mergermarket i rapporten.

"Da størstedelen af de europæiske lande var under lockdown i andet kvartal, faldt det europæiske M&A-marked til det laveste niveau – baseret på værdien af virksomhedshandler på et kvartal – i over 10 år," lyder det videre i rapporten.

I starten af året var markedet for virksomhedshandler dog stadig i fuld sving, og effekten af corona slog først rigtig igennem i andet kvartal. Således kunne man se et fald i antallet af handler fra 4308 til 2630 målt på første og andet kvartal.

Det er særligt de store milliardhandler, hvor bremserne er blevet slået i, og handlen ikke er blevet gennemført, fremgår det af rapporten.

Tallene er behæftet med en vis usikkerhed, da prisen ikke offentliggøres i en række af de afsluttede handler. Tallene er desuden baseret på indberetninger fra advokatfirmaerne, og der er mindre opgaver, som ikke møder kriterierne for indberetning.

"Næsten totalt stop"

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, blev det amerikanske marked for virksomhedshandler på blot få uger væltet omkuld af coronakrisen.

"M&A er kommet til et næsten totalt stop. De handler, som var i gang, er blevet udsat, fordi der er for meget uvished om, hvad der kommer til at ske," sagde Søren Lindstrøm, der er advokat og partner i advokatfirmaet Alston & Bird, som har ni kontorer rundt om i USA, i starten af april.

Mens de danske advokater dog fortsat meldte om aktivitet på M&A-markedet i slutningen af marts og var mere tilbageholdne og afventende i forhold til at vurdere konsekvenserne.

"De første fire måneder er gået rigtig godt, men jeg er nervøs for, om det varer ved. Hvis der ikke sker noget inden for den næste måned, er der risiko for, at vores kunder ikke foretager sig mere før efter sommerferien. Så ser vi først M&A-aktivitet fra omkring 1. september igen. Det betyder, vi kan have tre måneder, hvor der ikke er nogen M&A-handler," sagde Dan Moalem, der er bestyrelsesformand og partner på M&A-kontoret Moalem Weitemeyer Bendtsen, i april.

Advokat i USA efter dødt M&A-marked: "Måske vi kan se et opsving i andet halvår"

Chef for M&A-kontor: Vi risikerer tre måneder uden virksomhedshandler 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier