Skandinaviske advokater topper europæisk M&A-liste

M&A-advokater fra skandinaviske lande har været de mest travle i Europa inden for rådgivning af virksomhedshandler, viser en opgørelse fra LegalWeek. Danmark er repræsenteret på listen af Dan Moalem og to Plesner-advokater.
Advokat Dan Moalem er nummer fire på listen over Europas mest aktive M&A-advokater i 2019 | Foto: Gregers Tycho
Advokat Dan Moalem er nummer fire på listen over Europas mest aktive M&A-advokater i 2019 | Foto: Gregers Tycho

Europas mest produktive advokater inden for M&A kommer fra skandinaviske lande.

Det skriver branchemediet Legalweek.

Listen er baseret på tal fra Mergermarket, som viser, at den mest aktive advokat inden for virksomhedshandler i 2019 er svensk og arbejder for det internationale advokatfirma DLA Piper i Stockholm. Mathias Berggren har rådgivet på 24 handler med en værdi på 31 mio. dollar, svarende til godt 200 millioner kroner. 

På fjerdepladsen har Dan Moalem fra det danske advokatfirma Moalem Weitemeyer Bendtsen taget plads. Han har stået for den juridiske rådgivning i 20 handler med en samlet værdi på 5,6 mia. dollar, svarende til 37,6 mia. kr.

Thomas Holst Laursen fra Plesner er på 10. pladsen med 16 handler i 2019, mens hans kollega Henrik Lønberg er nummer 11 med samme antal handler. De 16 handler udgjorde en værdi på 5 mio. dollar, svarende til 33,6 mio. kr.

Det er værd at understrege, at Mergermarkets tal er baseret på oplysninger fra advokaterne selv. Desuden offentliggøres værdien af handlen ikke i mange transaktioner, og de opgjorte værdier skal derfor ses i det lys.

De mange skandinaviske advokater på listen over de mest aktive inden for M&A skyldes høj aktivitet i Norden inden for virksomhedshandler. Fraværet af britiske advokater, der normalt er blandt de mest aktive i Europa, skyldes derimod en generel nedgang i aktivitet inden for virksomhedshandler.

 

Detailkarré i indre København solgt for 1,6 mia. kr.

Interlex bistår i salg af dansk designkoncern 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også