Tusindvis af juraprofessorer går til angreb på Kavanaugh

Donald Trumps omstridte kandidat som højesteretsdommer, Brett Kavanaugh, møder nu modstand fra tusindvis af amerikanske juraprofessorer. Ikke på grund af anklager om eventuelle seksuelle overgreb, men fordi han simpelthen ikke er egnet.
Brett Kavanaugh egner sig ikke til at være højesteretsdommer, mener flere tusinde juraprofessorer. | Foto: Ritzau Scanpix/ Pool
Brett Kavanaugh egner sig ikke til at være højesteretsdommer, mener flere tusinde juraprofessorer. | Foto: Ritzau Scanpix/ Pool

En højesteretsdommer bør ikke udvise det temperament, som Brett Kavanaugh, Donald Trumps omstridte kandidat som højesteretsdommer i USA, udviste under en høring om eventuelle seksuelle overgreb.

Det mener over 2400 amerikanske juraprofessorer, der ikke tøver med at kalde kandidaten for uegnet til embedet. Det skriver BT på baggrund af en række amerikanske medier.

De flere tusinde juraprofessorer har skrevet under på en fælles erklæring til Senatet, der forventes at stemme om Brett Kavanaughs fremtid som højesteretsdommer i løbet af weekenden.

I erklæringen fremgår det, at Kavanaughs uegnethed ikke skyldes anklagerne om påstået seksuelle overgreb mod flere forskellige kvinder. Derimod handler det om de følelsesudbrud og temperament, han udviste under sin afhøring forleden. Her peger juraprofessorerne på det såkaldte juridiske temperament, som en af de vigtigste kvaliteter hos en dommer. Juridisk temperament beskrives af The American Bar Association, som at en dommer skal kunne udvise "medfølelse, beslutsomhed, åbenhed, følsomhed, høflighed, tålmodighed, frihed fra bias og engagement for lige retfærdighed."

"I stedet for at være åben for den nødvendige søgen efter nøjagtighed var dommer Kavanaugh gentagne gange aggressiv over for spørgerne.(...) I stedet for at forsøge at udrede de påstande, der var rejst med formål og forsigtighed, reagerede dommer Kavanaugh på en uheldig, opildnende og halv måde, da han afbrød og nogle gange var uhøflig over for senatorerne," lyder det blandt andet i brevet fra professorerne til Senatet, som New York Times har bragt i sin fulde længe. Her er også navnene på de 2400 juraprofessorer, der har underskrevet brevet.

Kvinde står frem med anklager mod højesteretskandidat

Advokaten Michael Cohen: Manden, der ville tage en kugle for Trump

Amerikansk topanklager går af efter sex-beskyldninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også