Amerikanske advokatfirmaer fusionerer i rekordfart

Et rekordhøjt antal fusioner har præget den amerikanske advokatbranche de første ni måneder af året.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der er fuld fart på fusionerne blandt de amerikanske advokatfirmaer. I løbet af de første ni måneder af 2018 er der gennemført 56 fusioner, hvilket er et rekordhøjt antal.

Det skriver branchemediet Law.com.

Det er konsulentfirmaet Fairfax Associates, som opgiver antallet af fusioner til 56. Det er ifølge firmaet en tredjedel flere end det gennemsnitlige antal fusioner for samme periode over de seneste ti år, som er målt til 42. I samme periode sidste år lå antallet af fusioner blandt advokatfirmaer i USA på 50. 

Det høje antal fusioner forklares blandt andet med, at advokatfirmaerne ønsker at styrke deres positioner i et stadig mere konkurrencepræget marked.

"Det er en afspejling af, at virksomheder står over for intensiveret konkurrence på arbejde, og intensiveret konkurrence på klienter. I deres optik vil de være mere konkurrencedygtige, hvis de har bredere talent, bedre talent, og fusioner er måden at komme dertil," lyder det fra Kristin Stark, som er leder i Fairfax. 

De fleste fusioner - hele 80 procent - i tredje kvartal involverede mindre advokatfirmaer med fem til 25 advokater.

Den største fusion i perioden var mellem Nelson Mullins Riley & Scarborough og Broad and Cassel. De to advokatfirmaer blev til ét stort med mere end 750 advokater.

I Danmark er advokatbranchen ligeledes præget af fusioner. Den mest markante sammenlægning i år skete, da Delacour blev til DLA Piper. På Fyn er Focus Advokater gået sammen med Advokatfirmaet Henning Mouritzen, ligesom Kielberg Advokater tidligere på året slog pjalterne sammen med Aagaard Advokater.

Fusion førte til højere specialisering i nordsjællandsk advokatkontor

DLA-fusion overrasker Delacour-veteran

Optimistisk DLA Piper-chef: Viljen og timingen er der 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også