AdvokatWatch

Internationale advokathuse rykker igen til Tokyo

Flere globale advokatvirksomheder har de senere år åbnet kontor i Japan, hvor virksomheder i stigende grad investerer i vesten.

Advokatfirmaer skyder op i Japan, hvor virksomheder i stigende grad investerer i vesten. Foto: Eugene Hoshiko/Scanpix

Globale advokatvirksomheder har holdt en pause fra Tokyo, men nu lader det til, at den japanske hovedstad igen er på advokaternes radar.

Det skriver det britiske branchemedie LegalWeek.

Ifølge LegalWeek har adskillige internationale advokatfirmaer åbnet kontor i Japan de seneste par år – senest Mayer Brown, som åbnede i Tokyo tidligere i år.

Debevoise & Plimpton åbnede ligeledes kontor i Tokyo sidste år, mens King & Spalding, Withers og Harneys alle etablerede sig i Tokyo i 2015.

Begrundelsen er simpel: De tager til Japan, fordi der er arbejde. Japanske virksomheder ser i stigende grad mod vest for investeringmuligheder. Samtidig er Japan et af de steder i verden, hvor personlige relationer betyder en hel del – også i business – så de globale advokatfirmaer vinder ved deres tilstedeværelser i Tokyo, hvor de fleste store virksomheder har hovedsæde.

"For at få fat i det arbejde, er du virkelig nødt til at være her," siger Rupert Burrows, som tidligere på året åbnede Mayer Brown's kontor i Tokyo.

"Mange klienter vil spørge: "Før vi giver dig en forespørgsel på et tilbud, skal vi vide, om du har kontor i landet.""

Globale advokatfirmaer søger mod Irland for at sikre sig mod Brexit

Bird & Bird henter konkurrenceretprofil "hjem"

Store advokatfirmaer melder sig GDPR-klar

Forsiden lige nu

Pape nedsætter nyt panel med advokater

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nedsætter i løbet af efteråret et ekspertpanel bestående af blandt andre advokater. Panelet skal fokusere på voldtægtsofres behandling i systemet.

Norsk advokatfirma godt fra start i Viborg

Efter et år i Danmark melder det norske advokatfirma Stokholm Svendsen om solid efterspørgsel. Men partner Kristine Stokholm Østerballe afviser ikke at vende tilbage til det høj-aktive norske marked.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier