AdvokatWatch

Kommuner dropper advokater for at løse opgaverne selv

Efter regeringen har varslet et opgør med brugen af konsulenter, skærer kommunerne i stor stil ned på regningen til eksterne advokater for i stedet at styrke de interne juridiske afdelinger, viser en rundspørge, som AdvokatWatch har lavet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) vil spare 3 mia. kr. på brugen af eksterne konsulenter, herunder advokater. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Advokatfirmaer kan fremover få sværere ved at blive hyret som rådgiver, når kommuner for eksempel udskiller forsyningen i et selvstændigt selskab eller skyder gang i et nyt byggeprojekt.

En tredjedel af kommunerne har således konkrete planer om at løse flere juridiske opgaver selv frem for at bruge en ekstern advokat, viser en rundspørge blandt landets 25 største kommuner, som AdvokatWatch har lavet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier