AdvokatWatch

Anklager kalder 61 års fængsel i Greed et stærkt signal

Københavns Byret har på næsten alle punkter fulgt anklagerne i en sag, der har stået på i mere end tre år.

Specialanklager Maria Cingari taler med pressen efter afgørelsen i sagen om Operation Greed ved Københavns Byret. | Foto: Emil Helms

”Dommen er et udtryk for, at der er tale om grov og systematisk kriminalitet.”

Det siger specialanklager Maria Cingari efter afgørelsen i sagen om ”Operation Greed”, hvor der samlet er givet fængsel i 61 år til 15 tiltalte mænd.

”Vi er meget tilfredse med, at retten i vidt omfang har været enig i vores vurdering,” siger hun efter Københavns Byrets dom.

Maria Cingari siger, at dommen sender et stærkt signal. Økonomisk kriminalitet betaler sig ikke, lyder hendes udlægning af afgørelsen, hvor hovedmanden, Naveed Anwar, blev idømt fængsel i syv år.

I alt er der udmålt bøder på 615 millioner kroner til de fire hovedmænd, mens tre selskaber straffes med bøder på sammenlagt 260 millioner kroner.

Et netværk stod bag en fakturafabrik. Kunderne var omkring 900 selskaber, der havde udført sort arbejde, og som havde brug for fakturaer i forhold til myndighederne.

Mændene i gruppen blev kendt skyldige i at have deltaget i den skatte- og momssvig, som kunderne havde begået.

Unddragelsen løber op i 296 millioner kroner.

Samtidig blev der begået hvidvask for mere end 400 millioner kroner, har byretten slået fast.

Det virkede som en karrusel. Først betalte kunderne de fakturaer, som i alt 12 forskellige skraldespandsselskaber havde udstedt.

Herefter fik de beløbene retur i form af kontanter - men fratrukket et gebyr på omkring 14 procent. To vekselbureauer deltog i transaktionerne.

I de senere år har politiet optrevlet flere andre såkaldte fakturafabrikker, men ingen af dem har haft samme omfang som i ”Operation Greed”.

Cheferne i stor fakturafabrik fløj til Spanien lige før dom

Byret klar med dom i historisk stor svindelsag

Kun ét advokatfirma på listen over Pride-sponsorer

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier