AdvokatWatch

Advokatrådet slår igen på tromme for at sætte retterne fri

Hvis man lader dommerne prioritere sagerne, kan man forkorte ventetiden i retssystemet og øge tilliden til domstolene, skriver medlem af Advokatrådet i en klumme.

Nikolaj Linneballe, advokat og formand for Advokatrådets procesudvalg. | Foto: Morten Holtum

En økonomisk håndsrækning til domstolene er ikke det eneste skridt, man kan tage for at komme sagsbunkerne til livs og sikre, at borgere ikke venter halvandet år for at få sin sag for retten.

Man bør ligeledes genoverveje, om man vil fastholde en politisk styring af, hvilke sager der skal først for i retssystemet, skriver advokat Nikolaj Linneballe, medlem af Advokatrådet og formand for Advokatrådets procesudvalg, i en klumme i Berlingske.

"Vi mener, at tiden er moden til, at man bør tage en ny politisk drøftelse, om det er den rette balance og model i forhold til at få sagerne sikkert og hensigtsmæssigt gennem systemet. Man kunne sætte retterne fri og overlade den konkrete prioritering til dem, som er tæt på sagerne," skriver Nikolaj Linneballe i avisklummen.

Dermed gentager han det budskab, han tidligere har fremført over for både AdvokatWatch og Ritzau.

Hvis man overlader beslutningerne til dommerne, kan det give positive afledte effekter såsom kortere ventetid, højere tillid til domstolene og bedre retssikkerhed for borgerne og virksomhederne, mener advokaten.

Som reglerne ser ud nu, får de såkaldte VVV-sager (vold, våben og voldtægt) førsteret i systemet og skal behandles inden for 30 dage. Ifølge Linneballe vil forslaget betyde, at mindre sager – såsom en lystfisker, der har glemt at få en kniv ud af bagagerummet – kan nedprioriteres.

Advokatråd vil sætte domstolene fri til at prioritere sager

Domstole glæder sig over nye penge – men problemerne er langt fra løst 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier