AdvokatWatch

Domstole glæder sig over nye penge – men problemerne er langt fra løst

Vi siger tak, men problemerne er ikke løst, lyder det fra retspræsident efter ny millionindsprøjtning til domstolene. Der skal mere til, hvis sagsbunkerne skal ned, siger dommerformand, mens Advokatsamfundet advarer imod snævert fokus på straffesager.

Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen, er glad for nye penge, men der er brug for meget mere, siger han. | Foto: Miriam Dalsgaard

Ny millionbevilling rykker ikke for alvor noget hos domstolene, vurderer retspræsidenter og dommere, efter regeringen nu er klar med yderligere millioner for at komme de voksende sagsbunker til livs.

Domstolene får tilført 25,0 mio. kr. i 2021 og 47,5 mio. kr. i 2022 målrettet straffesager, men det vil ikke få sagsbehandlingstiderne til at falde i nævneværdig grad, mener formand for Dommerforeningen, Mikael Sjöberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier