AdvokatWatch

Tidligere retspræsident kritiserer mål med ny domstolsbevilling for at være uambitiøs

Det er glædeligt, at der bliver taget initiativ til at reducere de store sagsbunker, men det er uambitiøst, at målsætningen alene er at begrænse en yderligere stigning, lyder det fra Henrik Rothe, tidligere præsident ved Sø- og Handelsretten og projektleder i Justitia.

Henrik Rothe, tidligere retspræsident ved Sø- og Handelsretten og projektleder i den juridiske tænketank Justitia. | Foto: PR

Ny millionbevilling målrettet voksende bunke af straffesager ved domstolene skal blandt andet begrænse en yderligere stigning i sagsbehandlingstiderne, og det er uambitiøst, mener Henrik Rothe, tidligere retspræsident ved Sø- og Handelsretten og projektleder i den juridiske tænketank Justitia.

Det skriver han i et indlæg i Berlingske, efter regeringen har besluttet at tilføre domstolene i alt 72,5 mio. kr. over de næste to år, som ifølge Justitsministeriet betyder, at der kan blive behandlet over 4000 ekstra domsmandssager i 2021 og 2022.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier