Vildledning af Folketinget kan ikke øge straf til Støjberg

Rigsretten afgør, at vildledning af Folketinget ikke kan skærpe en eventuel straf til Inger Støjberg.
Inger Støjberg efter forberedende møde om rigsretssagen i Landstingssalen på Christiansborg fredag 25. juni 2021. | Foto: Mads Claus Rasmussen
Inger Støjberg efter forberedende møde om rigsretssagen i Landstingssalen på Christiansborg fredag 25. juni 2021. | Foto: Mads Claus Rasmussen
AF RITZAU

Hvis Rigsretten finder Inger Støjberg skyldig i at have vildledt Folketinget, kan det ikke tælle som en skærpende omstændighed. Det kan altså ikke give en hårdere straf.

Det har Rigsretten tirsdag afsagt kendelse om.

I anklageskriftet udarbejdet af Folketinget står der, at det skal være strafskærpende, at den tidligere minister "afgav urigtige eller misvisende oplysninger til Folketinget" under forskellige samråd.

Men det kommer ikke til at øge en eventuel staf, afgør retten.

Sagen mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg handler om, at der blev handlet ulovligt, da asylpar – hvor mindst en part var mindreårig – blev adskilt, uden der blev foretaget en individuel vurdering af parrene.

Sagen er døbt instrukssagen, fordi den handler om den ulovlige instruks, der i 2016 udgik fra ministeriet om at adskille alle parrene uden den individuelle sagsbehandling.

Der må ikke sendes tv-billeder fra Støjberg-sag

Rigsret afgør tirsdag spørgsmål om tv-billeder fra Støjberg-sag

En af Støjbergs advokater indkaldes som vidne i rigsretssag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også