AdvokatWatch

En af Støjbergs advokater indkaldes som vidne i rigsretssag

Advokat Jonas Christoffersen skal vidne i rigsretssag, hvor han også udgør en del af Inger Støjbergs forsvarshold.

Jonas Christoffersen forlod sidste år posten som direktør for Institut for Mennskerettigheder. Han er i dag advokat og er en af Inger Støjbergs forsvarere i rigsretssagen. | Foto: Mikkel Hørlyck

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har tre advokater ved sin side, når rigsretssagen mod hende skal gennemføres til efteråret. Og den ene advokat kommer selv til at vidne i sagen.

Således vil advokat Jonas Christoffersen blive indkaldt som vidne.

Det skriver Politiken.

Formelt har Inger Støjberg to beskikkede forsvarer. Det er Nicolai Mallet og René Offersen. Men derudover får hun støtte fra Jonas Christoffersen, som har tilsluttet sig holdet omkring Støjberg.

Jonas Christoffersen var tidligere direktør i Institut for Menneskerettigheder. Han forlod sidste år posten og oprettede et advokatfirma sammen med René Offersen.

Det er på grund af hans tid i Institut for Menneskerettigheder, at Jonas Christoffersen vil blive inddraget i rigsretssagen. Det har anklagerne i sagen oplyst til advokaten.

Rigsretssagen skal afgøre, hvorvidt Inger Støjberg i strid med loven beordrede asylpar – hvor den ene part var under 18 år – adskilt tilbage i 2016.

Institut for Menneskerettigheder var en af flere institutioner, der dengang advarede Støjbergs ministerium om, at man ikke kunne beordre asylpar adskilt uden individuel sagsbehandling og forudgående partshøringer.

Rigsretssagen indledes i september og ventes afsluttet inden årets udgang.

Afgørelse om tv-billeder fra Støjberg-sag må vente til næste uge

Rigsret behandler strid om anklageskrift mod Støjberg om en uge

Støjberg tropper op med højtprofilerede advokater til første dag i Rigsretten

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier