AdvokatWatch

Dommerformand ser brug af nedsat straf som udtryk for "sygdom" i systemet

Efter opråb fra presset byret vil justitsministeren forsøge at komme brugen af strafnedsættelser til livs. Han lægger op til strammere regler, men det er systemet, der skal reddes, mener formand for Dommerforeningen.

Nick Hækkerups nye lovforslag skal udmøntes i flerårsaftalen om begrænsning af brugen af strafnedsættelse, men hvordan det skal udmøntes, kommer ministeren ikke yderligere ind på. | Foto: Aleksander Klug

Opråb fra blandt andet politikere har fået justitsminister Nick Hækkerup (S) på banen, efter ventetider har reduceret straf i hver tiende sag ved Retten i Kolding.

Ministeren vil forsøge at begrænse domstolenes brug af strafnedsættelse ved at stramme reglerne "mest muligt" inden for Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvor det er bestemt, at den dømte kompenseres – enten ved at nedsætte straffen eller ved at give vedkommende en økonomisk godtgørelse – hvis en given sag har været for lang tid undervejs.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Mindre advokatkontor lukker

Det københavnske advokatfirma Adlex Advokater er ophørt pr. 1. oktober. Medstifter kaster sig over andre forretninger, mens en anden advokat fortsætter i eget navn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier