AdvokatWatch

Domstole bruger millioner på midlertidige retslokaler

Domstolsstyrelsen bruger 2 mio. kr. om måneden på nye lejemål i forbindelse med corona. Flere retter håber at kunne beholde de større lokaler, efter situationen bliver normaliseret.

"Jeg forestiller mig, at der er behov for det, for vi får stadig flere sager med mange tiltalte," siger retspræsident i Aarhus, Bodil Ruberg. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

De lokaler i for eksempel Bella Centeret og kontorbygninger, som domstolene har lejet sig ind i for at overholde coronaretningslinjerne, koster Domstolsstyrelsen 2 mio. kr. om måneden, skriver Ritzau.

Sidste år løb beløbet op i 18,3 mio. kr., som blev betalt af staten, og Domstolsstyrelsen forventer, at udgifterne igen i år vil blive dækket.

Byretterne i København og Aarhus ser gerne, at de lokaler, der er blevet lejet på grund af corona, fortsætter som retslokaler, efter situationen er blevet normaliseret.

"Jeg forestiller mig, at der er behov for det, for vi får stadig flere sager med mange tiltalte," siger retspræsident i Aarhus, Bodil Ruberg, til Ritzau.

Sag mod storfisker og advokat udsættes

Stor forskel på coronahåndtering i retterne afføder frustration hos forsvarsadvokater

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der var grå hår, rødt raseri og grønt håb i spalterne i denne uge, hvor AdvokatWatch bragte historier om aldersgrænser i partnerkredse, dyb splittelse hos skatteadvokater og en bæredygtig satsning fra tidligere partner hos Gorrissen Federspiel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier