AdvokatWatch

EU-domstolen blander sig i omstridt massesøgsmål

Efter heftig kritik fra advokater og domstole herhjemme er turen nu kommet til EU-domstolen, som vurderer, at der kan være tale om misbrug af ophavsretten i omfattende søgsmål om ulovlige download af film, der i Danmark bliver ført af Njord.

Østre Landsret har i årets løb afvist 12 såkaldte piratsager, fordi landsretten ikke mener, at Njords klient har ret til at hive danskere i retten. | Foto: Jens Dresling

Kritikken har været til at tage at føle på herhjemme, men omstridt massesøgsmål om ulovlige download af film trækker tråde til store dele af verden, og nu lyder det fra EU-domstolen, at der kan være tale om "copyright trolls", der udnytter ophavsretten, skriver Berlingske.

I et forslag til en afgørelse fra EU-domstolen lyder det ifølge avisen, at nationale domstole bør nægte selskaberne bag søgsmålet, CMS og Mircom, muligheden for at indhente personfølsomme oplysninger om borgere, fordi formålet kan være misbrug af ophavsretten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Mindre advokatkontor lukker

Det københavnske advokatfirma Adlex Advokater er ophørt pr. 1. oktober. Medstifter kaster sig over andre forretninger, mens en anden advokat fortsætter i eget navn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier