AdvokatWatch

Advokater og domstol kritiserer omfattende piratkopisager

Flere advokater kritiserer de såkaldte piratsager om ulovlige download af film, og byret mener, sagerne er ulovlige. Njord-advokat bag sagerne afviser kritikken.

I årets løb har Østre Landsret afvist 12 piratsager. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix/Politiken

Det omfattende massesøgsmål om ulovlige download af film, de såkaldte piratsager, som bliver ført af advokat Jeppe Brogaard Clausen fra Njord, får massiv kritik fra flere sider, skriver Berlingske.

Advokat Allan Ohms siger til avisen, at søgsmålet er et forsøg på at gøre de danske domstole til "enarmede tyveknægte", mens også advokat Nikolaj Linneballe mener, at sagerne er dybt problematiske.

I årets løb har Østre Landsret afvist 12 piratsager, fordi landsretten ikke mener, at Njords klient er berettiget til at trække danskere i retten, mens adskillige byretter har afvist flere hundrede sager af samme årsag.

Retten på Frederiksberg mener ifølge Berlingske, at det kan være strafbart for de to internationale selskaber bag søgsmålet, og retten vurderer i en kendelse, at søgsmålet er baseret på "urigtige oplysninger" og "udokumenterede" metoder.

Jeppe Brogaard Clausen holder over for Berlingske fast i, at sagerne skal prøves ved domstolene, da domstolene er "det rette sted at få afgjort de juridiske spørgsmål", skriver han til avisen.

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde

Njord taber pirat-sag i landsretten efter sejr i byretten

Mand frifundet i sag om ulovlig download af film

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier