Advokater og domstol kritiserer omfattende piratkopisager

Flere advokater kritiserer de såkaldte piratsager om ulovlige download af film, og byret mener, sagerne er ulovlige. Njord-advokat bag sagerne afviser kritikken.
I årets løb har Østre Landsret afvist 12 piratsager. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix/Politiken
I årets løb har Østre Landsret afvist 12 piratsager. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix/Politiken

Det omfattende massesøgsmål om ulovlige download af film, de såkaldte piratsager, som bliver ført af advokat Jeppe Brogaard Clausen fra Njord, får massiv kritik fra flere sider, skriver Berlingske.

Advokat Allan Ohms siger til avisen, at søgsmålet er et forsøg på at gøre de danske domstole til "enarmede tyveknægte", mens også advokat Nikolaj Linneballe mener, at sagerne er dybt problematiske.

I årets løb har Østre Landsret afvist 12 piratsager, fordi landsretten ikke mener, at Njords klient er berettiget til at trække danskere i retten, mens adskillige byretter har afvist flere hundrede sager af samme årsag.

Retten på Frederiksberg mener ifølge Berlingske, at det kan være strafbart for de to internationale selskaber bag søgsmålet, og retten vurderer i en kendelse, at søgsmålet er baseret på "urigtige oplysninger" og "udokumenterede" metoder.

Jeppe Brogaard Clausen holder over for Berlingske fast i, at sagerne skal prøves ved domstolene, da domstolene er "det rette sted at få afgjort de juridiske spørgsmål", skriver han til avisen.

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde

Njord taber pirat-sag i landsretten efter sejr i byretten

Mand frifundet i sag om ulovlig download af film

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også