AdvokatWatch

Nordjysk byret åbner en smule op igen efter hundredvis af aflysninger

Retten i Hjørring har aflyst hundredvis af sager på grund af stramme nordjyske coronarestriktioner. Men efter lempelser gør retten klar til at genoptage en del af arbejdet.

Hjørring er en af syv kommuner i Nordjylland, der er ramt af stramme coronarestriktioner. | Foto: Claus Bjørn Larsen

Dørene til Retten i Hjørring blev 9. november smækket stort set helt i, da regeringen lukkede Nordjylland ned på grund af spredningen af corona i mink.

Men nu lemper regeringen på restriktionerne. Blandt andet må borgerne gerne rejse på tværs af kommunegrænserne i de syv berørte kommuner, og det giver mulighed for at gennemføre flere sager ved byretten.

"Det vil siger sager, hvor parterne, advokaterne og vidner kommer fra de syv kommuner," skriver retspræsident i Hjørring, Niels Otto Jensen, i en mail til AdvokatWatch.

Borgerne i de syv nordjyske kommuner opfordres dog stadig til at holde sig inden for området, og derfor er flere omkringliggende kommuner som blandt andre Aalborg fortsat afskåret fra retten.

"I de sager, hvor en eller flere af parterne, advokater eller vidner kommer uden for de syv kommuner, kan vi fortsat ikke behandle disse sager," skriver retspræsidenten.

Nedlukningen af Nordjylland skulle oprindeligt have varet indtil 3. december, og derfor har byretten allerede aflyst en lang rækker sager. Det drejer sig ifølge Niels Otto Jensen om 170 straffesager, 21 civile sager, samt alle tvangsauktioner og cirka 600 fogedsager.

Retten i Hjørring vil mandag gennemgå de aflyste sager igen for at se, om det efter de nye udmeldinger er muligt at behandle nogle af de allerede aflyste sager.

"Det er et stort arbejde, der venter, og jeg kan ikke sige, hvor stor en del af de aflyste sager, vi kan behandle. Der er også en risiko for, at parterne og advokater i den mellemliggende periode har fyldt kalenderen med andre aftaler. Men vi vil gøre forsøget," skriver Niels Otto Jensen.

De berørte kommuner er Hjørring, Jammerbugt, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Thisted og Vesthimmerland.

Nordjysk byret lukker ned efter nye coronarestriktioner

Nordjyske advokater og domstole hårdt ramt af lokal nedlukning

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier