Loyal To Familia vil videre til Højesteret med forbudssag

Forsvarer for banden siger, at han allerede er i gang med at skrive ansøgning om at anke landsrets dom.
Advokat Michael Juul Eriksen er forsvarer for banden LTF. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Advokat Michael Juul Eriksen er forsvarer for banden LTF. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Banden Loyal To Familia vil forsøge at anke landsrettens dom om opløsning til Højesteret.

Det oplyser advokat Michael Juul Eriksen, der har forsvaret banden under sagen.

Blot et par timer efter Østre Landsret afgørelse er advokaten i færd med at forberede en ansøgning om en ekstraordinær anke, oplyser han.

Ansøgningen skal sendes til Procesbevillingsnævnet, som skal tage stilling til, om sagen er så speciel og principiel, at den bør behandles en tredje gang i retssystemet.

Københavns Byret afsagde dom i januar i år. Både byretten og nu landsretten har slået fast, at banden er en forening, og at den virker ved vold. Dermed er betingelserne i Grundloven for en opløsning og et forbud til stede, sådan som anklagemyndigheden har påstået.

I et retsmøde forleden afviste Michael Juul Eriksen, at LTF er en forening. Der er hverken vedtægter eller en bestyrelse, og noget ulovligt formål kunne han heller ikke få øje på.

"I realiteten er det mennesker, der er vokset op sammen, og som kan lide hinanden," sagde han.

At LTF har indsamlet penge til fængslede medlemmer, er slet ikke mærkeligt, har advokaten slået fast. Det er næsten som en a-kasse.

"Det udspringer af formålet med LTF. Man hjælper folk i nød," konstaterede han om overførsler på mere end en million kroner til de fængslede.

Desuden er der ikke bevis for, at ledende personer har givet ordre om drab eller vold. Forbrydelserne er begået af enkeltpersoner, har han sagt.

Advokaten har desuden påpeget, hvad han ser som en tydelig forskelsbehandling. Tidligere har Rigsadvokaten, den øverste anklagemyndighed, afvist at rejse tilsvarende sager mod Hells Angels og Bandidos.

Vurderingen var, at en forening skulle have et politisk, agitatorisk eller ideologisk formål med volden. I den aktuelle sag har anklagemyndigheden ment noget andet, har Michael Juul Eriksen sagt.

Justitsminister: LTF-dom er godt for sikkerheden og trygheden

Landsret forbyder LTF i historisk sag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også