Djøf kræver trecifret millionbeløb i sag om tilbageholdte bonusser

Advokat Frederik Brocks har på vegne af fagforeningen Djøf stævnet Energi Danmark for ikke at udbetale energibonusser til tre nu tidligere medarbejdere.
Frederik Brocks, advokat og partner i advokatfirmaet Lind, er blevet hyret af de tre medarbejderes fagforening, Djøf. | Foto: Pr
Frederik Brocks, advokat og partner i advokatfirmaet Lind, er blevet hyret af de tre medarbejderes fagforening, Djøf. | Foto: Pr
af ritzau

Fagforbundet Djøf har anlagt en retssag mod Energi Danmark for at tilbageholde tre nu tidligere medarbejderes millionbonusser.

Advokat Frederik Brocks, partner i advokatfirmaet Lind, der skal føre sagen for Djøf, bekræfter over for Finans, at stævningen er indleveret. 

Han ønsker ikke at kommentere eller bekræfte beløbets størrelse, men siger til mediet:

”Overordnet er det vores holdning, at man ikke som arbejdsgiver ensidigt kan vælge at sætte sig på halen og nægte at honorere en bonusaftale, blot fordi man synes, at den er blevet for dyr.”

Djøf fører sagen på vegne de tre opsagte medarbejdere. Ifølge Finans er kravet opgjort til over 300 mio. kr. per mand. Det fremgår ikke, hvor Finans har oplysningen fra.

Energi Danmark fyrede de tre medarbejdere i april. Årsagen var ifølge energikoncernen, at der var sket ”et alvorligt tillidsbrud i form af en række kollektive, illoyale handlinger”.

De tre medarbejdere havde forinden optjent bonusser til mere end en halv mia. kr. tilsammen. Det skrev Finans i marts.

Loft på bonusaftaler

Ifølge Energi Danmark er bonusserne ugyldige, fordi der er en politik i koncernen om, at der skal være loft på bonusaftaler.

Bonusaftalerne blev indgået med den tidligere topchef i Energi Danmark, Jørgen Holm Westergaard. Energiselskabet mener, at aftalerne blev indgået under et kollektivt pres fra medarbejderne.

Derudover hævder Energi Danmarks bestyrelsesformand, Jesper Hjulmand, over for Finans, at aftalerne er indgået bag om ryggen på bestyrelsen og derfor er ulovlige.

Det afviser Frederik Brocks. Han mener ikke, at bestyrelsen med rette kan sige, at den ikke har kendt til bonusaftalerne.

Derudover mener han, at Energi Danmark i stedet kunne have opsagt aftalerne tidligere.

Bonusser i energibranchen afhænger af energimarkedet. Med de stigende energipriser har branchen tjent mere, end den plejer. Derfor er bonusserne under energikrisen blevet meget høje.

Stævningen, som nu er blevet indleveret, er på vegne af en af de tre medarbejdere. Det skyldes, at Djøf vil forsøge at få Energi Danmark til at acceptere, at den ene sag danner grundlag for de to andre.

På den måde kan man holde sagsomkostningerne nede, fortæller Frederik Brocks til Finans.

Foruden de tilbageholdte bonusser omhandler stævningen også det, som Djøf mener, er en uberettiget afskedigelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter